"Babaların Babası" hayatını kaybetti

Müzik dünyasında 'Babaların Babası' olarak anılan; Tatlıses, Aksu ve Ersoy'un ilk yapımcısı Fevzi Kızıltaşoğlu, hayatını kaybetti.

 "Babaların Babası" hayatını kaybetti
"Babaların Babası" hayatını kaybetti
GİRİŞ 16.10.2015 08:30 GÜNCELLEME 16.10.2015 08:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Bülent Ersoy, Kibariye, Erol Evgin, Belkıs Akkale ve Edip Akbayram gibi ünlü şarkıcıların ilk yapımcılıklarını üstlenen Fevzi Kızıltaşoğlu (74) akciğer rahatsızlığı nedeniyle iki gün önce öldü.

Müzik piyasasında "Babaların Babası" olarak bilinen Kızıltaşoğlu'nun cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

İstanbul Unkapanı'nda kurduğu Sembol Plak ile müzik piyasasında 50 yılı aşkın yapımcılık geçmişi olan Kızıltaşoğlu, uzun bir süredir Muğla Datça'da yaşıyordu. İki gün önce akciğer rahatsızlığına bağlı olarak fenalaşan Kızıltaşoğlu, İstanbul Bağcılar'da bir hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakıma alınan Kızıltaşoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kızıltaşoğlu için dün İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Kızıltaşoğlu'nun tabutunun baş kısmının açık bırakıldığı törende oğlu Erdoğan Kızıltaşoğlu taziyeleri kabul etti.

Törene yapımcı Şahin Özer ve İbrahim Tatlıses'in oğlu Ahmet Tatlı'da katıldı. Kızıltaşoğlu ile son ana kadar görüştüklerini ifade eden Şahin Özer "Türk müziğine çok büyük katkısı olan değerli bir insanı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Müzik piyasasında büyük emeği vardı" dedi. Babası İbrahim Tatlıses'in rahatsızlığından dolayı cenazeye gelemediğini ifade eden Ahmet Tatlı "Çok sevdiğim bir ağabeyimi kaybettim, Fevzi Ağabey'in babamın üzerinde emeği vardı" diye konuştu. Kızıltaşoğlu'nun cenazesi Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi'nde dün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Bakırköy Mezarlığı'na defnedildi.

TATLISES'TE EMEĞİ VAR

Babası İbrahim Tatlıses'i temsilen cenazeye giden Ahmet Tatlı "Çok sevdiğim bir ağabeyimi kaybettim. Fevzi Ağabey'in babamın üzerinde emeği vardı" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dunya bu iste bir varsiin bir yoksun kotuluk yapmaya kalp kirmaya degmez
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin. Amin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...