Beyazıt Öztürk hakim karşısına çıkıyor

Kanal D’de ekranlarında yayınlanan Beyaz Show’a telefon bağlantısı ile katılan ve PKK hakkında skandal sözler sarf eden Ayşe Çelik ile ilgili dava süreci başladı

GİRİŞ 24.09.2016 10:43 GÜNCELLEME 24.09.2016 10:44

Beyaz Show’a 8 Ocak 2016 günü telefonla bağlanan ve terör örgütü PKK’ya yapılan operasyonlarla ilgili konuşan Ayşe Çelik ile program sorumlusu Kadir Turnalı ve Çelik’e destek vermek için ‘Hepimiz Ayşe Öğretmeniz’ diyerek kendilerini savcılığa ihbar eden 38 kişi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada ifade veren, işsiz bir öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik “Duyarlılık çağrısında bulundum. Sözlerimin arkasındayım ve tekrarlıyorum” diye konuştu. Program sorumlusu sanık Kadir Turnalı, mahkemeye yazılı savunmasını sunarak, teknik sorunlardan dolayı programa müdahale edemediğini söyledi. Mahkeme heyeti, 32 sanığın duruşmadan vareste tutulmasına, duruşmaya katılmayan sanıkların savunmalarını yapması için süre verilmesine hükmederek, Beyazıt Öztürk’ün tanık olarak dinlemesine karar verdi.

Beyaz'ın 'özrü', Demirtaş'ı çok kızdırdı

HDP Grubu'nda yaptığı konuşmasında Beyazıt Öztürk’ün programında yaşananlardan dolayı özür dilemesine tepki gösteren Demirtaş, ''Böyle kıvırarak, ‘barış’ dedik diye çıkıp özür dileyerek ülkede kimse huzuru bulamaz” dedi.

Özür dileyenlerin yaşanan şiddetten dolayı yarın yakınma haklarının olmadığını kaydeden Demirtaş, “Şiddetin parçası olmuşlardır artık. Artık bu savaşın bir parçası olmuşlardır, barışın değil. Barış bedel ödemeyi gerektirir. Hükümetler geçmiş dönemde barış sözcüğünü ağzından düşürmüyorlardı. ‘Analar ağlamasın’ onların sloganıydı. Hepimiz canı gönülden destekledik. Analar ağlamasın, evlatlarımız ölmesin. Çözüm sürecini bunun için destekledik. Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. O şiiri okurken herkes duygulanıyor da sıra yanmaya gelince niye kaçıyoruz. Özür dileyen program yapımcısı arkadaşa sormak istiyorum. Sevgili Beyazıt Öztürk, o şiiri okurken duygulanırsın ama o şiirin gereğini yapmaya gelince küçücük bir risk üstleneceksin, onu da yapmayıp ‘ben yanmayım öteki yansın’ dersen karanlıklar nasıl çıkacak aydınlığa. Vazgeçmememiz lazım özgürlük mücadelesinden” dedi.

RTÜK'ten Beyaz Show'a terör cezası

RTÜK, Beyaz Show’a Diyarbakır’dan canlı bağlanarak, terör propagandası yapan Ayşe isimli terör severin sözlerini “terör propagandası” olduğu kesinleşti ve Kanal D’ye rekor bir ceza kesti. AK Parti ve MHP’li üyelerin kararıyla verilen cezaya göre Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2’sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın da yaklaşık 900 bin lira olacağı öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu