Bakan Müezzinoğlu'dan Aleyna Tilki açıklaması: 'Artık buna bir son...'

Yaşının küçük olmasına rağmen gece kulüplerinde şarkı söylemeye devam eden Aleyna Tilki için bakanlık bir kez daha harekete geçti. Bakan Mehmet Müezzinoğlu ise konuyla ilgili açıklama yaptı

Bakan Müezzinoğlu'dan Aleyna Tilki açıklaması: 'Artık buna bir son...'
Bakan Müezzinoğlu'dan Aleyna Tilki açıklaması: 'Artık buna bir son...'
GİRİŞ 27.10.2016 12:03 GÜNCELLEME 27.10.2016 12:06

16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin gece kulüpleri ve barlarda sahneye çıktığını ortaya çıkarmasının ardından Ankara harekete geçti.

Katıldığı bir ses yarışmasında ismini duyurduktan sonra Emrah Karaduman'ın düzenlendiği 'Cevapsız Çınlama' şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken 16 yaşındaki Aleyna Tilki, imzaladığı sözleşme gereği bu ayın sonuna kadar İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli gece kulüplerinde sahneye çıkmaya devam edecek.

Daha 16 yaşında bir çocuk olduğu için gece çalıştırılması ve imzaladığı sözleşme mercek altına alındı.  Çalışma Bakanlığı da Tilki'nin sahneye çıktığı mekanları incelemeye aldı.

çalışma-bakanı-aleyna-tilki

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, konuyla ilgili açıklama yaptı "18 yaşından küçük olan herkes bizim için çocuktur. Ruhsal ve psikolojik gelişimlerinin tamamlanması için bu yaş altındaki herkesin kötü alışkanlıklardan ve gelişimine olumsuz etki edecek ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Biz eğitim merkezlerimizin çevresinde dahi alkollü mekanlara geçit vermezken eğitim yaşındaki çocuklarımızı bu alışkanlıkların merkezlerine asla teslim edemeyiz." dedi

Bakan Müezzinoğlu, İş Kanunu'na göre çocukların gece çalıştırılamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "4857 sayılı İş Kanunu'nun 69'uncu maddesine göre; gece dönemine rastlayan sürelerde 18 yaş altında çocuklar çalıştırılamaz. Gece döneminden kasıt 20.00 ile 06.00 olarak belirlenmiştir. Ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 4'üncü kısmında içkili yerler tanımlanmıştır. 36'ncı maddede de bu yerler de çalışacak kişilerin 18 yaşından küçük olamayacağı zaten belirtilmiştir. Burada amaç, muhtemel zihinsel ve psikolojik travmaların önüne geçilmesidir." Aleyna Tilki'nin ailesine de seslenen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Yasa çocuklarımızı korumaya yöneliktir. Söz konusu bu duruma da bu sebeple hoşgörüyle yaklaşılamaz. Burada anneler ve babaların kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı korumaya çalışırken ailelerin desteği olmadan bunu başaramayız." 

KAYNAK: GÜNAYDIN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı