Bülent Kayabaş kimdir? Aslen nereli? Eşi ve çocukları...

Yeşilçam'ın usta ismi Bülent Kayabaş kimdir? 19 Nisan çarşamba günü itibariyle hayatını kaybeden Bülent Kayabaş aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi...

GİRİŞ 22.04.2017 12:42 GÜNCELLEME 22.04.2017 12:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BÜLENT KAYABAŞ KİMDİR?

1945 senesinde dünyaya gelen Bülent Kayabaş aslen Eskişehirlidir.. Henüz 16 yaşındayken belediyenin tiyatrosuna girerek oyunculuğa genç yaşta ilk adımını attı. 1970 yılındaysa Semih Evin’in yazıp yönettiği ”Kara Leke” filmiyle profesyonel oyunculuğa başladı. Kısa zamanda birçok filmi kariyerine sığdırmayı başararak 70’li yıllara damgasını vurdu.

1974 yılında gösterime giren ”Karateci Kız” filminde Ferruh karakterini canlandırdı ve buradaki rolüyle bir anda dünya çapında fenomen oldu. Filmde kendisininde içinde bulduğu ölüm sahnesi için parodiler yapıldı ve Conan gibi ünlü yabancı talk şov programlarında gösterildi. Ülkemizde bir hayli popüler ”Winnie The Pooh” isimli çizgi filmde Tiger karakterine dublaj yapan ve seslendirme alanında da uzun süre tecrübesi bulunan Bülent Kayabaş en sevilen oyunculardan biridir.

Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi. Kısa sürede boşandı. 2007 yılında 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis'te evlendi.

bülent-kayabaş-kimdir.jpg

Yaz tatillerini Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgut Reis beldesinde geçirmektedir.

Bülent Kayabaş, 2016 yılında Sermiyan Midyat'ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği absürd bir hint komedisi olan “Bir Baba Hindu” adlı sinema filminde Sermiyan Midyat ve Nicole Faria, Burak Satıbol, Zeynep Kankonde, Ayhan Taş, Begüm Öner, Hakan Akın, Füsun Demirel, Şafak Sezer, Muhittin Korkmaz ile birlikte oynadı.

Bir süredir akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören usta oyuncu, 19 Nisan 2017 tarihi itibariyle hastanede hayatını kaybetti.

YORUMLAR 2
  • hayrunisa yıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Yer doldurulamaz sanatçılarımızdanbiri daha kaydı allah gani gani rahmet etsin
    Cevapla
  • İsmail Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Usta Oyuncuya Allahtan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar