Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'dan olay 15 Temmuz itirafı...

İstanbul Kilyos’ta sahneye çıkan şarkıcı ünlü şarkıcı Sinan Akçıl 15 Temmuz hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'dan olay 15 Temmuz itirafı...
Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl'dan olay 15 Temmuz itirafı...
GİRİŞ 11.07.2017 15:32 GÜNCELLEME 11.07.2017 15:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl önceki gün Kilyos'taki Solar Beach'te özel bir davete katıldı. Konser öncesi soruları yanıtlayan Akçıl, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı ile ilgili duygularını dile getirdi.

"Türk halkı olarak 15 Temmuz'da karşı koymasaydık, burada ne müzik çalıyor olacaktı, ne de bir konser verebilecektik" diye konuşan Akçıl, şunları kaydetti: "Yaz şarkıları yerine hüzün çalıyor olacaktı. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Onların sayesinde şu an burada şarkı söylüyoruz. Cumhurbaşkanımız'ın yürüyüşü olacak. Beni de davet ettiler. Yürüyüşe katılamıyorum ama sahnemde Türk bayrağı açacağım. 15 Temmuz'u hiçbir zaman unutturmayalım ki ayakta kalalım. Çünkü o şehitler olmasaydı bu şarkıları söyleyemezdim."

"O MİLLİ BİR REFLEKSTİ"

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine tepkisini gösteren ilk isimlerden olan Akçıl, daha önce bu konuda şunları söylemişti: "Bazıları kafasını devekuşu gibi gömüp beklerken, ilk tweet'imi atarak belgeledim duruşumu. 'Gerçek askerlerseniz gelip beni de tutuklayın, sizin Türk askeri olduğunuza inanmıyorum' yazdım. Ülkemi bu şekilde kaybetmek istemedim. O karanlık dönemde sinmiş bir sanatçı olacağıma, başım dik ülkesi adına gerekeni yapan biri olmak istedim. Bundan bir kahramanlık beklentim yoktu. O milli bir refleksti."

Sinan Akçıl Kimdir? Sinan Akçıl Nereli? Kaç Yaşında?

Hollanda Leeuwarden doğumlu sanatçı Sinan Akçıl besteci, müzisyen ve şarkıcıdır. Piyanist İdil Akçıl ile kardeştir. Babası müzisyen Saim Akçıl annesi ise Gaye Çağlayan’dır. Son dönemde özellikle Tabi Tabi ve Hatırlasana albümleri ile müthiş çıkış yakalamayı başaran Sinan Akçıl aslen Çanakkale Biga’lıdır.

YORUMLAR 3
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Milliyim demekten başka ne gibi bir icraatta bulunmuş sozumona SANATÇI geçinen bu ve bunun gibi kazmalar???Nerde ,hangi toplumsal sorunda bir duruş sergilemişler acaba?
    Cevapla
  • Milli 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli vatansever sanatçılarımız...
    Cevapla
  • TR2023 6 yıl önce Şikayet Et
    vay.. yakisir hemsoma..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!