Ege Kökenli kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Oyunculuğa çok küçük yaşlarda başlayan genç oyuncu Ege Kökenli kimdir? Son zamanların en çok izlenen dizilerinden Kalp Atışı’nın “Bahar”ı Ege Kökenli’nin biyografisi…

Ege Kökenli kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
Ege Kökenli kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 24.07.2017 09:22 GÜNCELLEME 24.07.2017 09:22

EGE KÖKENLİ KİMDİR?

Genç ve yetenekli oyuncu Ege Kökenli 20 Mart 1993 Kırklareli doğumludur. Oyunculukla 4 yaşındayken anasınıfında tanışan genç oyuncu liseye kadar Kırklareli’ de yaşamıştır.

Liseyi İstanbul’da Fransızca okuyan oyuncu, 5 sene Fransızca tiyatro ekibinde yer alır. Ege Kökenli henüz 11 yaşında iken ilk dizi tecrübesini “En İyi Arkadaşım ”la edinmiştir. Çocuk oyuncu olarak tanıdığımız şimdilerde ise 24 yaşında olan güzel oyuncu İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girdi. Ancak 2 sene okuduktan sonra hayatının rotasını oyunculuğa çevirmeye karar verdi ve okulu bıraktı. Şimdi Haliç Üniversitesi’nde konservatuar eğitimine devam etmektedir.  

ege-kökenli-kaç-yaşında

İlk dizisi En İyi Arkadaşımdan iki sene sonra 2006 yılında Anadolu Kaplanı dizisi ile seyirci karşısına geçmiştir. Kadroda Çetin Tekindor gibi usta isimlerin olduğu dizide “Gizem” karakterine hayat vermiştir.

2010 yılına gelindiğinde Öğretmen Kemal dizisinde rol almıştır.

Yahşi Cazibe ile çocuk oyuncu sıfatından sıyrılmıştır.

Yıldızının parladığı dizi 2011 yılında yayına başlayan Yahşi Cazibe olur. Yayınlandığı dönem büyük ses getiren dizide başrol Kemal’in (Hakan Yılmaz) asi kızı “Itır” olarak karşımıza çıkmıştır.

Bu dizi ile fark edilen ve dikkatleri üzerine çeken genç ve güzel oyuncuya daha sonra da pek çok teklif gelecektir.

Başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit’in paylaştığı 2013 yapımı Çalıkuşu dizisinde yer almıştır.

Bir televizyon fenomeni olan Güneşin Kızları dizisinde “Melisa” karakterine hayat vermiştir. Dizide Emre Kınay, Hande Erçel, Tolga Sarıtaş gibi ünlü isimler de yer alıyordu.

Son projesi 2017 yaz dizilerinden başrolünü Öykü Karayel ve Gökhan Alkan’ın paylaştığı “Kalp Atışı” olmuştur. Halen devam eden dizide hırslı Doktor “Bahar”ı canlandırmaktadır.

ege-kökenli-aslen-nereli

Rol Aldığı Diziler:

-Kalp Atışı

-Güneş'in Kızları

-Asla Vazgeçmem

-Yahşi Cazibe

-Çalıkuşu

-Çiçek

-Anadolu Kaplanı

-Öğretmen Kemal

-En İyi Arkadaşım

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?