Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

77 yaşındaki ünlü sanatçı Kuzey Vargın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

GİRİŞ 13.08.2017 14:07 GÜNCELLEME 13.08.2017 16:34
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Vargın, yüksek tansiyona bağlı geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 1,5 aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu. 

Hürriyet'in haberine göre, Kuzey Vargın'ın damadı Barış Yamak ''Bu sabah itibariyle vefat etti. Cenazesi Marmaris'ten İstanbul'a getirilecek. Perşembe günü Levent Camii'nde kılınacak cenaze namazıyla kendisini uğurlayacağız ama henüz öğle mi ikindi mi belli değil'' diye konuştu. 

KUZEY VARGIN KİMDİR?

15 Haziran 1940 yılında İstanbul'da doğan Türk sinema oyuncusu Kuzey Vargın, Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürdü. 

Kariyerinin ilk döneminde 1965 yapımı Yasak Sokaklar, Çılgın Gençlik, Ağlayan Kadın gibi filmlerde rol aldı. Televizyonda sık gösterilen eserlerden Bir Dağ Masalı filminde Lale’yi aldatan nişanlısı Ekrem, Seni Sevmek Kaderim filminde entrikacı Bülent, oynadığı roller arasında... 

Sert bir yüz ifadesine sahip olan Vargın, bunun sayesinde karakter oyuncusu olmuştur. Kartal Tibet’den sonra Karaoğlan’ı canlandırmıştır. 

Son olarak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Doğu Eşrefoğlu’nun kardeşi ''Âdil Eşrefoğlu'' karakteri ile İhtiyarlar Heyeti Başkanı rolünü üstlenmişti.

YORUMLAR 19
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Gün geldi çattı. Kaçış yok. Nasıl bilirsiniz ?
    Cevapla
  • Ali Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Inna Lillahi wa inna ilayhi raji'un
    Cevapla
  • Abdullah ünal 6 yıl önce Şikayet Et
    Sallasan (elini) sanatciya degiyor
    Cevapla
  • bayırbucak 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllar önce oyuncu salih güneyi bıçaklamış hapis yatmıştır. salih güney bu bıçaklamadan dolayı bazı film projelerinde yer alamadım o yüzden diğer jönler kadar yükselemedim demiştir. bir de bu tür haberlere yorum atmaya çalışan genç okuyucular dünya sizden öncede vardı yok tanımıyorum kimdi falan
    Cevapla
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    ünlü oyuncu muymuş ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak