Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Zuhal Olcay kimdir? Biyografisi...

Ünlü oyuncu Zuhal Olcay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Peki Zuhal Olcay kimdir? Kaç yaşındadır? Biyografisi...

Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Zuhal Olcay kimdir? Biyografisi...
Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden Zuhal Olcay kimdir? Biyografisi...
GİRİŞ 13.07.2018 09:27 GÜNCELLEME 13.07.2018 09:27
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak olan Zuhal Olcay kimdir? Verdiği ifadede hakaret ettiğinin arkasında duran Zuhal Olcay aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve 10 ay hapis cezasına çarptırılan Zuhal Olcay'ın biyografisi...

ZUHAL OLCAY KİMDİR?

 

10 Ağustos 1957 tarihinde doğan Zuhal Olcay tiyatro sanatçısıdır. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümü’nden mezun olmuştur. 

Annesi ev hanımı babası ise berber Cevat İsanç’tır. 1976 ve 1979 yılları arasında Selçuk Yöntem, 1980 ve 1987 yılları arası Zafer Olcay, 1992 ve 2004 yılları arasında ise Haluk Bilginer ile evlilikler gerçekleştiren Zuhal Olcay’ın Ceren isminde bir kızı vardır.

Zuhal Olcay hayatını İstanbul'da devam ettirmektedir.

zuhal-olcay

"ERDOĞAN'A EL HAREKETİ İLE HAKARET ETTİ"

Sözcü'den Yalçın Bel'in haberine göre, 7 Ağustos tarihinde ‘155 Polis İmdat' ihbar hattına yapılan şikayet üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nce sanatçının şarkı söylediği gecenin video görüntüleri incelenip düzenlenen evrakla birlikte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda sanatçının söylediği şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarladığı ve şarkı söylerken Cumhurbaşkanı'na yönelik el işareti yaparak alenen hakaret ettiği iddia edildi.

KABUL ETTİ

Zuhal Olcay, ifadesinde “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkıyı “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde yorumladığını kabul ettiğini söyledi. 

Zuhal Olcay’ın şarkı sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarladığı ve yaptığı el hareketinin Cumhurbaşkanı'na yönelik olduğu iddiasıyla önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

ZUHAL OLCAY'A 10 AY HAPİS CEZASI

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları katıldı. Erdoğan’ın avukatı, celse arasında CD’yi incelediklerini, ekleyecek başka bir husus olmadığını sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini ve cezalandırılmasını talep ettiler. Mahkeme Hakimi, sanık Zuhal Olcay’ı önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme hakimi, Zuhal Olcay’ın 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Olcay’ın cezası, 2010 yılında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan hakkında açılan davada 10 bin 620 lira adli para cezası aldığı gerekçesiyle ertelenmedi.

CEZASI KESİNLEŞTİ

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanatçı Zuhal Olcay'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Bu kararla Olcay'ın cezaevine girmesi kesinleşti.

Türkiye'nin herhangi bir ilinde açık cezaevine girme hakkı bulunan Zuhal Olcay'ın, cezaevine girer girmez Cezaevi İnfaz Kurumu İdare Kurulu'na başvurarak Denetimli Serbestlik'ten yararlanmak istediğini belirtmesi gerekiyor.

Başvurunun aynı gün sonuçlanabileceği gibi, 1-2 gün sürebileceği de belirtiliyor.

YORUMLAR 99
  • Ali Kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimdir?, meçhul çocuk.
    Cevapla
  • nail 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık sanatçı değil sanatçı bozması olmuş.Herkes haddini bilecek çoğunluğun oyuyla seçimle gelmiş cumhur başkanına herkes keyfi hakaret edemez .millet iradesine saygılı olmayana Türk milleti adına yargı gereğini yapar
    Cevapla
  • 5 yıl önce Şikayet Et
    10 gün verin çok olmuş
    Cevapla
  • Abdullah64 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanığın sosyal ilişkileri sebebiyle mi? O hakimin sosyal ilişkileri sebebiyle olmasın o karar.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ceza almali bu ne be Sen Benim baskanima hakaret edemezsin parmak hareketi yapamazsiniz. Esek gibi saygi duyacaksiniz bu ulkenin yarisindan cogu onu o koltugu oturttu begenmiyormusun ceker gidersin istedigin yere saygi sevgi yoksa insanlik degerlerin yoksa ulkeme milletime degil kendine bile faydan olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"