Mustafa Sandal kimdir? Emina Sandal ile boşanıyor mu?

Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal ve 9 yıllık eşi Emina Sandal hakkında boşanacakları iddiaları gündeme oturdu. Peki, meslektaş olan çift boşanıyor mu? Ailevi hayatı ile gündemde olan Mustafa Sandal kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Mustafa Sandal kimdir? Emina Sandal ile boşanıyor mu?
Mustafa Sandal kimdir? Emina Sandal ile boşanıyor mu?
GİRİŞ 19.12.2017 16:50 GÜNCELLEME 19.12.2017 16:50

Mustafa ve Emina Sandal çifti boşanıyor mu? 2008 yılında nikah masasına oturan Mustafa ve Emina Sandal çiftinin boşanacakları yönünde iddialar ortaya çıktı. 9 yıllık evlilik hayatları olan ünlü çift Mustafa ve Emina Sandal’ın evliliklerinde kara bulutlar dolaştığı iddia edildi. Emina Sandal’ın müsrif bir tutum halinde olması sebebi ile Mustafa Sandal’ın 5 ay önce evi terk ettiği ünlü çiftin ayrı yaşadığı iddialar arasında.Konu ile ilgili Mustafa Sandal tarafından açıklama geldi. Ardından eşi Emina Sandal söylentilere set bir şekilde karşı çıktı. Peki, Mustafa Sandal kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

ÜNLÜ ÇİFT BOŞANIYOR MU?

Ortaya atılan iddiaların sonucunda ünlü çiftlerin sosyal medya hesaplarından açıklama geldi. Konu ile ilgili Mustafa Sandal; “Çocuklarımın annesi, kıymetlim Emina Sandal’la yaşadıklarımızı değerlendirme aşamasındayız. Elbette özel hayatımızın bize özel kalmasını istiyoruz, bugüne kadar bu hep böyle oldu ve olmaya devam edecek. ‘Para’ yüzünden kavga iddiaları da ‘Emina’nın çocuklarını terk edeceği’ iddiaları da asla doğru değil. Bu denli uzun süreli ilişkide olabileceği gibi bizim de zaman zaman çözme ihtiyacı duyduğumuz sorunlarımız olabiliyor. Biz bu süreçte sevgili eşimle, ailemiz ve çocuklarımız için en doğru kararı vereceğiz. Bu süreçte ailemizin ve iki çocuk annesi değerli eşimin yıpranmaması adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini, özel hayatımızın bize özel kalmasını rica ediyorum. Bu konudaki son açıklamam budur.” açıklamasında bulundu.

emina sandal

EMİNA SANDAL'DAN İDDİALARA SERT AÇIKLAMA!

Ünlü sarkıcı Mustafa Sandal’ın yapmış olduğu açıklamanın sonrasında Emina Sandal’da sessizliğini bozarak şu açıklamayı yaptı; “Günlerdir hakkımda çıkan yalan yanlış iddialar beni çok üzmektedir. Ben zaten yıllardır Sırbistan’da kariyeri olan biriyim. Kariyerim uğruna Türkiye’yi ve çocuklarını tek edeceğim iddiaları doğru değildir… Bir anne çocuklarını terk edebilir mi? Ben Sırbistan’da çalışıyorum zaten uzun yıllardır işimden ötürü Türkiye ve yurtdışına gidip geliyorum. Türkiye’de ailemle yaşıyorum. Çocuklarım nerede mutluysa bir anne olarak ben de orada olmaya devam edeceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nin pasaportunu taşıyorum, iki vatanım var ve bununla gurur duyuyorum. Bugün tekrardan hakkımda çıkan “Para yüzünden kavga ettiler” söylentisi külliyen yalan. Benimle alakalı çoğu haberlerden biri gibi yalan! Bir de bir kadının dekorasyon sevmesi ve yuvayı güzel yapması boşanma nedeni nerede oldu? Ne zaman suç olmaya başladı?Merak ediyorum ki sonradan çıkacak olan haberler benim spor yapmam mı olacak? Evet ben yıllardır ülkemde bir pop yıldızıyım ama unutulmasın ki ben bir kadınım, anneyim. Herkes gibi saygıyı hak ettiğime inanıyorum. İleriye dönük aldığım bütün kararlarım sadece ve sadece benimdir… Kimseyi de ilgilendirmez. Aramızdaki tek muhabbet müzik, güzellik ve aşk olsun. Çünkü sonuçta hepimiz zorluklarla kendimiz mücadele ediyoruz. Bari güzel şeyler yapalım. Bu tür açıklamaları hayatımda yapmadım, yapmaktan da hoşlanmıyorum ama bunu ilk ve son kez vurgulayacağım… Benim tek medyam kendi instagram sayfam. Burada açıklamadıkça hiçbir suçlamaya inanmamanızı rica ediyorum. Üzülüyorum, yıpranıyorum! Hepinizden anlayış ve saygı rica ediyorum. Benim sizlere saygı duyduğum gibi… Sevgilerimle…

MUSTAFA SANDAL KİMDİR?

Mustafa Sandal 11 Ocak 1970 yılında İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya gelmiştir. Babası Erzincanlı Yusuf Sandal annesi ise Adanalı Tülin İleri’dir. Anne tarafından dedesi TRT’nin eski sanatçılarından, ritim ve saz ustası Hüseyin İleri’dir.

Mustafa Sandal, ilköğretim eğitim hayatını İstanbul Tarabya da bulunan Özel Dost Koleji’nde tamamlamış ardından orta ve lise eğitimini İsviçre’nin Cenevre kenti yakınlarında bulunan College Du Leman adında ki okulda tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Boston New Hampshire College’de başlamış ancak ağır basan müzik tutkusu sebebi ile 2,5 yılın ardından okulunu yarıda bırakmış, 1989 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

Mustafa Sandal, çocukluk yıllarından beri içinde beslediği müzik tutkusunu sonunda ortaya çıkartmak için fırsat bulmuştu. Cenevre’deki orta okul ve lise yıllarında okul DJ’lik yapması da bu tutkusunun en büyük örneklerinden biridir. Profesyonel müzük yaşamına İstanbul Gelişim Stüdyosunda Onno Tunç, Selçuk Başar, Uğur Başar ve Garo Mafyan gibi ileri gelen müzik adamlarının yanında başlamıştır.

Kendi müzik ruhunu öğrendikleriyle birleştirerek belki de asıl müzikal kimliği olan bestecilik ve söz yazarlık yönünü ortaya çıkardı. “Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Zerrin Özer, Muazzez Abacı, Ayşegül Aldinç, Yonca Evcimik, Ozan Orhon, Burak Kut, Deniz Arcak, Emel Müftüoğlu,Reyhan Karaca, İzel, Sibel Alaş, Asya,Hakan Peker ve Ferda Anıl Yarkın” gibi sanatçılara verdiği besteler, kendisini gerçek anlamda peşinden koşulan bir besteci ve söz yazarı konumuna getirdi.

Kendi albümünü çıkartmak için daha fazla tecrübe kazanmayı tercih eden ünlü sanatçı uzun çalışmalarının sonucunda 1994 yılında ilk albümü “ Suç Bende”’yi çıkarttı. Çıkarmış olduğu bu albüm kendisini Türk Pop Müziğinin tartışmasız yıldızlarından biri haline getirdi. “Suç Bende” isimli albüm piyasaya verildikten 3 ay sonra başlayan Türkiye Turnesi’nde 30 konser vererek kırılması güç bir rekora imza attı. İlk albümünün başarısından sonra, bestecilik ve söz yazarlığı ile yetinmeyerek aranjörlük yönünü geliştirmeye karar verdi. Keza, evine bir Home-Studio kurarak çalışmalarını daha hızlı ve çok yönlü olarak yapmaya başladı.

1995 yılında ilk kez bir albümün müzik direktörlüğünü ve aranjörlüğünü üstlenerek Sibel Alaş‘ın “Adam” isimli prodüksiyonuna imza attı.

1996 ‘da “Gölgede Aynı” adlı ikinci albümünü hazırladı.. Bu albümün ilk albümden farkı, tam anlamıyla bir Mustafa Sandal prodüksiyonu olmasıydı. Ayrıca, verdiği yüzlerce yurt içi ve yurt dışı konserle birlikte, 2 Milyon kaset ve 600 Bin adetlik CD tirajı, eşine az rastlanır bir fanatizmi de beraberinde getirdi. Bir zamanlar hayal edilmesi bile güç olan stadyum konserlerindeki başarısıyla yetinmeyerek müziğin görsel yani diyebileceğimiz video kliplerde de daha önce denenmemiş temalar kullanıldı. “Bir Anda” adlı şarkısına aksiyon tarzında çektiği klip, ilk günden itibaren büyük dikkat çekti.

Usta sanatçı Mustafa Sandal, 1997 yılında, Londra’ya yerleşip üniversite eğitimine kaldığı yerden “American College Of London“‘da devam ederken yine Londra’da İzel‘in Emanet adlı albümün müzik direktörlüğünü üstlendi. 

Ardından 1998 yılında “Detay” adlı üçüncü albümünü çıkartarak beklentileri yine boşa çıkartmadı. Yurt içinde onlarca şehirde, yurt dışında da Amerika, Avustralya, Almanya, Avusturya, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İsveç, Fransa Türkmenistan, Azerbaycan gibi pek çok ülkede toplam 120 konser veren sanatçı, bu albümde de her zamanki satış tirajlarını yakaladı. Kışında Paris/Fransa’da Sony Music’le yaptığı anlaşma ile dünyaya açılan Sandal, yurt dışında yayınlanmak üzere “Araba” adlı şarkısına yeni aranjmanıyla Marakes/Fas‘ta klip çekti.Yurt dışında da çok ses getiren ve de sevilen bu single çalışması ile daha önce albümlerinde yorumladığı şarkılardan 12 tanesinin bulunduğu albüm sayesinde, Frşitli ülkelerinde, bir çok TV programına katılıp röportaj verdi. Ayrıca, “Araba” şarkısına gelen okuma istekleri doğrultusunda, Rusça, Arapça ve Yunanca dillerine çevrildi.

1999 yılında askerlik görevini, bedelli askerlikten faydalanarak 28 gün Malatya’da yapmıştır. 2000 Haziran’ında “Akışına Bırak” adlı dördüncü albümünü dinleyenlerine sundu. Bu albümde önceki albümlerinden farklı olarak müzik direktörlüğü kimliğini İskender Paydaş‘la paylaşarak, daha çok besteci ve yorumcu kimliğini ortaya çıkarttı. Düzenlemelerinde Volga Tamöz‘ün de imzasının bulunduğu şarkılar, kaliteli alt yapısı ve ses efektleri ile oldukça dikkat çekti.

2000-2001 konser programlarının arasında, çocukluğundan beri hayranı olduğu Eros Ramazotti ile birlikte İstanbul Ali Sami Yen Stadı’nda 25 Bin kişi önünde yaptığı düetle çok saygı duyduğu bu müzik adamıyla aynı sahneyi paylaşarak, bugün gelmiş olduğu noktaya hakkı ile geldiğini ispat etti.

2002 yılının ilk aylarında, görenlere parmak ısırtan yeni stüdyosunu kurdu ve 5. albümünün kayıtlarını burada gerçekleştirdi. Ayrıca, kendi prodüksiyon şirketi olan YADA PRODUCTIONS bünyesinde kurduğu ve alt yapı çalışmaları 2 yıllık bir süreyi alan Fan Club’ını, isim ve format değişikliğiyle yenilediği web sitesi üzerinden faaliyete geçirdi.

2002 Haziran’ında çıkardığı “KOP” adlı albümü ile müzik piyasasına yeniden hızlı bir giriş yaptı…

2003 yılında ekibiyle Paris Olympia’da bir konser verdi. 2003 yılında sevenlerine bir sürpriz yaparak “Maxi Sandal 2003” isimli bir maxi single çıkardı.

Sanatçı yine 2003 yılında, Almanya-Universal Music etiketiyle “Aya Benzer 2003 (Moonlight)” isimli bir single ile “Seven” isimli bir albüm ile Avrupa’lı müzikseverlerle buluştu. Yine aynı yıl Beşiktaş Spor Kulübü’nün kuruluşunun 100. yılı için “100. Yıl Marşı” ve “Hadi Hisset” adlarında besteler yaptı.

2004 yılında Türkiye’de “İste” isimli maxi-single’ı piyasaya çıktı. Yaz boyu “Volkswagen ile Müzik Aşkına” konserlerinde sevenleriyle buluştu.

10 Ocak 2005’te “İsyankar” isimli şarkısının single çalışması ile yurtdışındaki sevenleriyle buluştu. İsyankar, Almanya, Avusturya ve İsviçre’de en çok satanlar listelerinde üst sıralarda yer aldı.

Yurt dışında popülerliğini iyice arttıran Mustafa Sandal 2005 yılında İstanbul’da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finali için Türkiye’ye gelen kupayı Taksim Meydanı’nda verdiği konser sırasında İstanbul belediye başkanı Kadir Topbaş ile birlikte kaldırdı.

2005 yılında Almanya’nın ZDF televizyonun bir programında Aspendos Tiyatrosu’nda Shakira ile aynı sahneyi paylaştı.

2006 yılında Almanya, İngiltere, Pakistan, Rusya, Hollanda, Arnavutluk ve Brezilya’da konserler verdi. 2007 yılında dedesi Hüseyin İleri’yle birlikte “muhabbet kart” reklamında oynadı. Arnavutluk’ta konser verdi. 2008 yılında Muhabbet Kart sponsorluğun da gerçekleşen Türkiye turnesi Ordu’da başladı Muğla konseriyle turne sona erdi

Mustafa Sandal, cep telefonu reklamıyla 2008 yılının en iyi reklam filmi ödülünü aldı.

Türkiye’deki sanatçılar arasında en fazla ‘fan club’ üyesine sahip olan Sandal, yeni bir rekora imza attı. Kendine ait internet sitesinde 200 bin hayranı bulunan şarkıcı, Avrupa’da Madonna ve Britney Spears’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

2008 yılında Avrupa ülkelerinde toplam yapılan ankette ‘Avrupa’nın en sevilen Türk sanatçısı seçilen Sandal, 2009 Ramazan Bayramı’da yayınlanan UNICEF broşüründe dünyaya barış mesajı verdi.

Mustafa Sandal Star Tv’ de yayınlanan Kimsin Sen adlı yarışma programının sunuculuğunu yaptı. 2010 yılının sonuna doğru vizyona giren “New York’ta Beş Minare”filminde başrol oynayan Mustafa Sandal, Acar adlı bir Terörle Mücadele polisini canlandırdı.

mustafa sandal

2011 yılında Mustafa Sandal ve Dolunay Soysert TRT1’de yayınlanan Başrolde Aşk adlı dizide başrol oynadılar. Ayrıca 2011 ve 2012 yılında Star Tv’de yayınlanan “O Ses Türkiye” adlı yarışma programında Hülya Avşar, Hadise ve Murat Boz ile beraber juri üyeliği yapmıştır.

2012 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile beraber çocukların, gençlerin ve ailelerinin spora teşvik edilmesi için “Okulumdan Olimpiyat Oyunları’na Projesi”nde Mustafa Sandal olimpiyat elçisi olarak yer aldı ve bu proje kapsamında “Teşekkürler Anne” adlı bir şarkı besteledi.

Beşiktaş Taraftarı olan ve uçuşa merakı ile bilinen Mustafa Sandal, pilotluk sertifikasına sahiptir. İngilizce, İtalyanca ve Fransızca bilmektedir.

Mustafa Sandal, 13 Ocak 2008 tarihinde Boşnak şarkıcı Emina Türkcan (Jahovic) ile evlendi. Bu evlilikten Yaman ve Yavuz adında 2 erkek çocuğu vardır.

Katıldığı Televizyon Programları :

Kimsin Sen - 2010

O Ses Türkiye – 2011 - 2013

Filmleri :

Bay E - 1996

New York’ta Beş Minare - 2010

Başrolde Aşk - 2011

Albümleri :

Suç Bende - 1994

Gölgede Aynı - 1996

Detay - 1998

Araba - 1999

Akışına Bırak - 2000

Kop - 2002

Maxi Sandal - 2003

Seven - 2003

İste - 2004

Yamalı Tövbeler - 2005

Devamı Var - 2007

Karizma – 2009

Her Devrin Devleri - 2010

Şıkır Şıkır (Ft. Gülben Ergen) - 2011

Organik - 2012

2 Tas Çorba - 2013

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!