Balıkçı'nın mobbing yaptığı iddiası

Tiyatrocu Hülya Karakaş, “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisindeki ’Balıkçı’ rolüyle ünlenen Orhan Alkaya’nın taciz ve şiddetine uğradığını öne sürdü.

Balıkçı'nın mobbing yaptığı iddiası
Balıkçı'nın mobbing yaptığı iddiası
GİRİŞ 11.05.2011 10:07 GÜNCELLEME 11.05.2011 10:07

Kanal D’de yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin balıkçısı Orhan Alkaya, ağır suçlamalarla karşı karşıya. Alkaya’nın kendisine mobbing (işyerinde psikolojik taciz) uyguladığını ve bunu Türkiye’de mobbingi hastane raporu ile belgeleyen ilk kişi olduğunu iddia eden tiyatrocu Hülya Karakaş, Bloomberg HT’de Gülin Yıldırımkaya’ya konuştu:

- Orhan Alkaya çalıştığım tiyatroda yeni genel sanat yönetmeni olmuştu. Oynadığım bütün oyunları sahneden kaldırdı. Önerdiğim bütün projeleri reddetti. Tiyatromda 17 ay çalıştırılmadım. Kuruma uğrayamıyordum bile.

- Meslektaşlarım kendilerince olumlu sebepler yaratarak benden uzaklaştılar ve yalnızlaştım. Evliliğim bozuldu, yüksek tansiyon hastası oldum. Hatta felç geçirme aşamasına geldim. Aşırı kilo almaya başladım, sağlığımı kaybediyordum, psikolojim bozulmuştu, işimi yapamaz hale geldim. Ve Çapa Tıp Fakültesi’nde mobbing raporumu almak üzere hikayemi anlattım ve oranın psikoloji bölümünde doktorla görüşmelerim başladı.

- Ciddi uzmanlar tarafından sorgulanıyorsunuz, hikayeniz dinleniyor, testlere tabi tutuluyorsunuz. 5 ayın sonunda mobbing raporumu aldım. Yaklaşık 1.5 yıldır bazı nedenlerden dolayı belli bir avukatı bulma, yeni yönetimin oturmasını bekleme gibi süreçleri bekledim. Şimdi artık mobbing davam savcılık önünde. Bu konuda hiç geri adım atmadım ve atmayacağım da.

Orhan Alkaya’nın 8 Ocak 2008’de İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği’ne getirildiği 29 Mayıs 2009’da görevden alındığı öğrenildi.

VATAN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak