Mahsun Kırmızıgül'e Rum evi tepkisi

Önümüzdeki günlerde ekrana geleceği söylenen Mahsun Kırmızıgül'ün dizisi "Hayat Devam Ediyor''da tarihi bir rum evinin yakılması büyük tepkilere neden oldu.

Mahsun Kırmızıgül'e Rum evi tepkisi
Mahsun Kırmızıgül'e Rum evi tepkisi
GİRİŞ 02.11.2011 12:42 GÜNCELLEME 02.11.2011 12:42

Önümüzdeki günlerde ekrana geleceği duyurulan "Hayat Devam Ediyor" isimli dizinin Kapadokya bölgesindeki çekimleri sırasında, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde tarihi bir Rum evi senaryo gereği yakıldı.

Başrollerini Fikret Kuşkan, Arif Erkin, Meltem Miroğlu, Rana Cabbar, Şenay Gürler, Rozet Hubeş, Serkan Şenalp, Ali Barkın, Onur Tuna, Sera Tokdemir, Neslihan Atagül ve Çağla Şimşek'in paylaştığı "Hayat Devam Ediyor" dizisinin Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesindeki çekimleri sırasında, tarihi bir Rum evinin senaryo gereği yakıldığı iddia edildi. Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün ilk dizi film projesinde tarihi bir yapının senaryo gereği de olsa yakılması, Kapadokya'da geniş yankı uyandırdı.

ÇEKÜL Vakfı Ürgüp Temsilcisi Tarih Araştırmacısı Mustafa Kaya, yaptığı açıklamada, bölgede reyting elde edebilme uğruna tarihi değerlere karşı takınılan tutumun anlaşılır olmadığını belirterek, "Yüzyıllardır kullanılan tarihi değerlerimizin, gerçek anlamda tarih ve kültürel alandaki korumacılığı etkin hale getirmesini beklediğimiz sanatçılarımızın eliyle adeta yok edilmeye çalışıldığını görüyoruz .Geçmişte de yine özel bir TV'de yayınlanan bir dizi için Ürgüp ilçesinin Cemil köyündeki bir kilisenin içerisinde çok sayıda lastik yakılmıştı. Geçmişimizin mimari özelliklerini yansıtan yapılarımız hangi şekilde olursa olsun reyting hesaplarının kurbanı yapılmamalı ve hiçbir kimse de buna izin vermemeli" dedi.

Öte yandan, Boyut film adına çekilen dizi film için tarihi evin yakılması ile ilgili olarak Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan bir heyetin incelemelerde bulunduğu öğrenildi

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor