Kürt sanatçı, Sezen Aksu'yu ağlattı

Önceki akşam Mix'te sahne alan Kürt sanatçı Xero Abbas'ı dinlemeye Sezen Aksu'nun da aralarında bulunduğu bir çok ünlü isim gitti. Bir birinden güzel onlarca parçayı seslendiren Abbas'ın bir şarkısı ise Aksu'yu ağlattı.

Kürt sanatçı, Sezen Aksu'yu ağlattı
Kürt sanatçı, Sezen Aksu'yu ağlattı
GİRİŞ 09.01.2013 09:13 GÜNCELLEME 09.01.2013 09:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ressam Ahmet Güneştekin ve Komak Holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz evsahipilğinde ünlü kürt sanatçı Xero Abbas önceki akşam Mix'te sahne aldı.

Geceye sanat,iş dünyasından birçok ünlü katıldı. Ünlü sanatçıyı dinlemeye gelen arasında Sezen Aksu, Uğur Yücel, Mert Fırat, Belçim Erdoğan, Derya Köroğlu gibi ismler katıldı. Xero Abbbas sevilen şarkılarını seslendirirken 'westiya Bu'(esti) şarkısında Sezen Aksu gözyaşlarına hakim olamadı.

YÜCE TANRI İNSANI AFFETSİN

Yoğun ısrarlarla sahneye çıkan Sezen Aksu sevien türkü Ne Ağlarsın ve Gülümse parçalarını seslendirdi. Yavuz Bingöl'ün sazıyla eşlik ettiği parçalar sonrası Sezen Aksu 'Bugün dua ettim hepimiz için Yüce Tanrı insanı affetsin' demesi uzun süre alkışlandı. Geceden bir hayli keyifli ayrılan Sezen Aksu 'Çok güzel bir geceydi. Hepimiz çok fazla etkiledi. Bu geceden etkilenmemek için taştan olmak gerekirdi' dedi. Gecede toplumsal mesajda vardı siz ne demek istersiniz sorusuna 'Ne kadar çok konuşursan o kadar yanlış yaparsın. Zamanında yerli yerinde konuşmak gerektiğinde ben konuşuyorum. Böyle hızlı anında konuşmamak özen göstermek lazım. Dil önemli bir şey ya yerli yerinde konuşup o ayarı bilmek gerekir' diyerek aracına bindi.

TÜRKİYE'DE ALBÜM ÇIKARACAĞIM

Xero Abbbas "Benim için de bu gece sürpriz oldu. Ben televizyon için gelmiştim. Fakat dostlar böyle bir gece düzenlediler çok mutlu oldum. Şu an albüm çalışmaları yapıyorum.Türkiye'de bir albüm çıkaracağım.Yazında açık havada konser vereceğim'dedi. Hükümetin yaptığı barış çalışmaları içinse, 'Ben siyasetçi değilim sanatçıyım. Ama bu kez meseleye ciddi yaklaşılıyor daha önceki gibi yüzeysel şeylerdi. Türk de var Kürt de var ben barışı arzu ediyorum.Umudum da var. Barış gelecektir hiç umudumu kaybetmiyorum. Siyasetçi kendi işini yapsın sanatçıda kendi işini yapsın.Biz sanatçılar el ele verip birlik olup toplumu kaynaştırmamız gerekir'dedi.

XERO ABBAS KİMDİR?

1962 Suriye asıllı Kürt müzisyen şimdiye kadar xerîbo (1998), westiya bû (2001), axîn (2005), barana şevê (2007) adlı albümleri çıkardı. Çocukluğunu Suriye'de geçiren Abbas 1986 yılında Suriye'den, imkânsızlıklar, baskı ve siyasi nedenlerden dolayı Almanya'ya göç etti ve müziğini burada icra etmeye başlamıştı.

YORUMLAR 2
  • demir demir 11 yıl önce Şikayet Et
    sezen aksu'nun tanrısı?. sezen aksu'nun tanrısı nedir acaba? ismini de verseydi bilirdik en azından.
    Cevapla
  • pretty 11 yıl önce Şikayet Et
    hi hi vak vak hüngür... bu ülkede üniversite önlerinde ağlayan başörtülü kızlarımıza, çocuklarının düğünlerini, törenlerini kapılar ardında izleyen başörtülü analarımız için neden ağlamazlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor