Uşak

Uşak'ta örgün ve yaygın eğitimi destekleme kursları

17:08 03 Eylül 2015
Uşak'ta örgün ve yaygın eğitimi destekleme kursları

Uşak Milli Eğitim Müdürü Şahin: "İlimizdeki tüm okulları kurs merkezi haline getirdik"

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kurslarına başvuruların başladığını söyledi.

Şahin, AA muhabirine verdiği bilgide Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl başlattığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın 2015-2016 yılı kayıtlarının 1 Eylül itibariyle başladığını belirtti.

Ortaokul ve lise öğrencileri ile lise mezunlarının 1 Ekim'de kurslara başlayacağını kaydeden Bülent Şahin, ders saatleri dışında ve hafta sonlarında öğrencilerin tercihine uygun gün ve saatlerde yapılacak kursların ücretsiz olduğunu bildirdi.

Kursiyerlerin bir dönem boyunca an az 36 saat olmak üzere, bir dersten ortalama 96 saate kadar takviye kurs alabileceğini aktaran Şahin, şu bilgileri verdi:

"Lise mezunu ve devam eden öğrencilere, Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri-Sosyal Bilimler gibi alanlarda paket program önerileri sunulacak.  Öğrenciler, bu programlardan istediklerini seçebilecek, ayrıca başka derslerden de kurs alabilecek. Ayrıca öğrenciler istedikleri okulda istedikleri öğretmenden ders alabilecekler. Ortaokul ve liseye devam eden öğrencilere istedikleri okullarda, lise mezunlarına ise halk eğitim merkezlerinde kurs verilecek. İlimizdeki tüm okulları kurs merkezi haline getirdik. İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda kurslar açılacak. Ayrıca yeterli başvuru olması durumunda öğrencilere sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da kurslar vereceğiz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.