Uşak

Şehidin okulunda ilk ders "vatan sevgisi"

12:03 08 Şubat 2016
Şehidin okulunda ilk ders "vatan sevgisi"

SONER KILINÇ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatani görevini yaparken 18 yıl önce şehit düşen oğlunun tazminatı ve maaşıyla okul yaptıran annesi Eşe Eğerci, bugün ilk ders zilinin çaldığı eğitim yuvasında öğrenciler ile bir araya geldi.

Eşme ilçesinin Konak köyünde yaşayan 73 yaşındaki Eşe Eğerci, bu sabah erken saatlerde Milli Eğitim Müdürlüğüne ait araçla evinden alınarak yapımı tamamlanan Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'ne getirildi.

Uşak Valisi Ahmet Okur tarafından okul girişinde karşılanan Eğerci sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

İkinci yarıyılın ilk ders zilinin çalmasının ardından 5-A sınıfında derse giren ve öğrencileri tek tek öpen şehit annesi Eğerci, duygulu anlar yaşadı.

Uşak Valisi Ahmet Okur ilk derste çocuklara vatan sevgisi ve şehitlik mertebesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eğerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada mutluluğunu ifade etti.

Okulun 1,5 yılda tamamlandığını belirten Eğerci, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımızdan Allah razı olsun. Çok güzel bir okul olmuş. Bu okulda vatanı, milleti için çalışacak çocukların yetişecek olması en büyük mutluluğum, dünya gözüyle okulu gördüm, artık ölsem gam yemem" dedi.

Şehit oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken Eğerci şöyle konuştu:

"Mustafam şehit olalı 18 yıl oldu. Acısı bir gün bile dinmedi. İnşallah bu okulda nice Mustafalar, Mehmetler yetişecek. Şehit haberleri geliyor her gün, çok üzülüyorum. Terör belasının son bulmasını istiyorum. Devletimiz inşallah bu belayı bitirecek ben inanıyorum. Başka şehitler gelmesin, başka anneler ağlamasın."

Uşak Valisi Ahmet Okur ise yapımı tamamlanan okulda bugün ilk ders zili çaldığını hatırlatarak 24 derslikli okulda 367 öğrencinin eğitim görmeye başladığını söyledi.

Okulun 4 milyon liraya mal olduğunu kaydeden Vali Okur, şöyle konuştu:

"Eşe annenin katkılarıyla yapımı tamamlanan okulda bugün tüm derslerin konusunu 'vatan sevgisi' olarak belirledik. Öğrencilerimize şehit annemizin fedakarlığını, şehit oğlunun kahramanlığını anlatacak öğretmenlerimiz. Ülkemiz, milletimiz, birlik ve beraberlik içinde tüm sorunların üstesinden gelecektir, kimsenin en ufak endişesi olmasın. Eşe annemiz gibi annelerimiz olduğu sürece bu milletin aşamayacağı hiçbir sorun olamaz. Onu bu okulda ağırlamak, onunla beraber öğrencilerimizin gözündeki ışıltıyı paylaşmak beni de çok mutlu etti. Allah ona uzun ömür versin, şehitlerimize rahmet diliyorum" dedi.

Okulun açılışına Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ile şehidin kardeşleri Adem, Süleyman ve Kamil Eğerci de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.