Uşak

Şampiyon motosikletçi, yarışlara bilgisayar oyunlarıyla hazırlanıyor

12:50 09 Şubat 2016
Şampiyon motosikletçi, yarışlara bilgisayar oyunlarıyla hazırlanıyor

SONER KILINÇ - Uşaklı şampiyon motosikletçi Asrın Rodi Pak, yarışlara pistlerin yanı sıra bilgisayar karşısında da hazırlanıyor.

Türkiye ve Avrupa'da katıldığı süpermoto ve motokros yarışlarında bugüne kadar 280'in üzerinde birincilik ve 296 kupa kazanan, bu yıl ilk kez Avrupa Süperspor yarışlarına katılacak olan 15 yaşındaki şampiyon motosikletçi Asrın Rodi, her gün düzenli olarak yaptığı kondisyon ve pist antrenmanlarının dışında bilgisayar oyunları ile yarışlara hazırlanıyor.

Evinde oluşturulan özel bölümde okuldan ve antrenmanlardan artan zamanda her gün iki saat büyük ekran televizyon karşısında bilgisayar yarış oyunları oynayan Asrın Rodi Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunlar sayesinde reflekslerinin geliştiğini, pistleri daha kolay ezberlediğini söyledi.

Motor sporlarına 4,5 yaşında başlayan, 7 yaşından itibaren Türkiye ve Avrupa'da resmi yarışlara katılmaya başlayan Pak, bu yıl Avrupa Süpersport yarışlarında derece elde etmek istediğini söyledi.

Bilgisayar yarış oyunlarının kendi başarısına katkı sağladığını söyleyen Asrın Rodi, şunları kaydetti:

"Okul sonrası her gün piste çıkıp düzenli olarak motosiklet kullanmaya çalışıyorum. Ayrıca fiziğimi güçlendirmek için koşuyor ve kondisyon antrenmanı yapıyorum. Akşamları bazen tek başıma bazen de arkadaşlarımla evde büyük ekran karşısında yarış oyunları oynuyorum. Oyunlarda çok iyi dereceler elde ediyorum. Yarış oyunları benim reflekslerimi geliştiriyor. Ailem benim için büyük ekran televizyon aldı, ses sistemleri ile yarış ortamındaymış gibi oyun oynayabiliyorum. Daha hızlı olmak için elimden geleni yapıyorum."


- Kenan Sofuoğlu'nun desteği


Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun kendisine destek olduğunu, onunla zaman zaman aynı pistte antrenman yaptıklarını söyleyen Asrın Rodi Pak, dünyanın en hızlısı olmak istediğinin altını çizdi.

Motokros ve süpermotodan sonra süpersportta da yarışmaya başlayacağını ifade eden Asrın Rodi, 2016 yılında yoğun bir yarış dönemi geçireceğini söyledi.

Ailesinin tüm güçlüklere rağmen kendisine destek olmaya devam ettiğinin altını çizen Asrın Rodi Pak, "Motor sporları pahalı bir spor. Bu yüzden sponsor çok önemli. Ben bugüne kadar yaklaşık 300 kupa kazandım. Daha da iyi olmak istiyorum. Umarım motor sporlarına daha fazla destek verilir. Uşak Belediyesi'nin pisti çok güzel, burada çalışmak benim için avantaj. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.