Uşak

Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

18:44 17 Temmuz 2016
Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıda şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin (39), memleketi Uşak'ta yolculuğuna uğurlandı.

Şehit polis Çetin'in cenazesi, Şekerevleri Mahallesi'ndeki evinin önüne helallik alındıktan sonra kalabalığın doldurduğu kent meydanına getirildi.

Cenaze namazını Uşak Müftüsü Fuat Altıntaş'ın kıldırdığı şehit polis Çetin'in cenazesi, daha sonra Yoncalık köyüne götürüldü.

Burada ikinci kez cenaze namazı kılınarak helallik alınan Çetin gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Her iki törende de Uşak Valisi Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da hazır bulundu.

Şehidin eşi Sevgi Çetin eşinin, çocukları Yusuf Emir Çetin ve Sümeyya Çetin ise babalarının ardından uzun süre gözyaşı döktü.

Cumhurbaşkanlığı koruma polisi evli ve iki çocuk babası Mehmet Çetin, önceki gün FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele yapılan saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.