Uşak

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

23:18 30 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 polisten, aralarında 3'üncü sınıf emniyet müdürü ve komiser yardımcısının da bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında, Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen ve Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren zanlılar, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Aralarında 3'üncü sınıf emniyet müdürü ve komiser yardımcısının da bulunduğu 7 kişi, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne yardım" iddiasıyla tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Ağustos'ta kent merkezindeki 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 12 polisi gözaltına almıştı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.