Uşak

UTSO, İran iş gezisi tamamlandı

16:00 10 Eylül 2016
UTSO, İran iş gezisi tamamlandı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından düzenlenen ve tekstil firmalarının temsilcilerinin katıldığı 4 günlük İran iş gezi programı tamamlandı.

UTSO Başkanı Selim Kandemir, İran iş gezisiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Uşaklı sektör temsilcilerinin İran Tekstil Hammadde Ev Tekstili Nakış Makineleri ve Tekstil Ürünleri Fuarı'nı da ziyaret ettiğini, Tahran'da İran Fuarlar Genel Müdürü ve ekibi ile toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ziyaretlerde İran'da tekstil sektörü ve tekstil ihracatı konusunda bilgi aldıklarını aktaran Kandemir, İran'ın Uşak ve Türkiye için iyi bir pazar olduğunu belirterek iş gezilerini artıracaklarını vurguladı.

İran ekonomisinin hızlı bir gelişim gösterdiğinin altını çizen Kandemir, şunları aktardı:

"İran hem yatırımcılar için hem de ihracat için büyük bir potansiyele sahip. Özellikle tekstil sektöründe heyecan veren bir pazar. Ambargonun kalkması ile birlikte tekstilciler için yeni fırsat oluşturdu. İki ülke arasında var olan kültürel ve coğrafi yakınlığında, ticaretin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağı kanısındayım. İkili iş görüşmeleri ve ticari heyet ziyaretleri ile karşılıklı görüşmelerde sağlanan işbirliği adımları ile yeni iş imkanları doğacağına inanıyorum." dedi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.