Uşak

UTSO'dan Almanya'ya proje ziyareti

17:39 13 Ekim 2016
UTSO'dan Almanya'ya proje ziyareti

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele projesi kapsamında Almanya'ya çalışma ziyareti düzenlendi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Kayıtlı İstihdamı Teşvik Programı kapsamında hazırlanan ve UTSO'nun koordinatörlüğünde sürdürülen, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) projesi ile ilgili Almanya'nın Düsseldorf kentine çalışma ziyaretinde bulundukların bildirdi.

Ziyaret programında düzenlenen toplantılarda Alman ekonomisinde kayıt dışılıkla mücadele, ilgili kurum ve kuruluşların çalışmaları, kayıt dışı istihdamın önlenmesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Kandemir, şunları kaydetti:

"Almanya'nın sosyal güvenlik sistemi ve uygulamaları hakkında incelemelerde bulunduk. Kayıt dışı istihdam konusunda Türkiye ile karşılaştırma yaparak, iyi uygulama örneklerini not aldık. Proje sonunda hazırlayacağımız rapor içinde önemli veriler kaydettik. Burada katılımcılar, kurumların işleyişi ile ilgili de detaylı bilgiler elde ettiler."

Projenin amacına yönelik yapılan ziyaretin verimli geçtiğini ifade eden Kandemir, şöyle devam etti:

"Dünya'da kayıt dışılık ile ilgili başarılı çalışmalara imza atan ülkeleri yakından takip etmeli, iş kültürü ve sosyal yapımızla uyumlu hale getirerek uygulamaya almalıyız. Bu nedenle, kayıt dışılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi ve sosyal diyalog mekanizmalarının daha etkin kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu sadece, sınır içinde değil sınırlar arası platformda gerçekleştirilmelidir. Ancak bu sayede birbirimizden fayda elde edebilir ve başarılı çalışmalara imza atabiliriz. İki ülke arasında sağlanacak paylaşımlardan notlarımızı alarak, iyi uygulamaları ve sistemdeki farklılıkları çıkarabileceğiz."

Çalışma ziyaretine, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın SGK İl Müdürleri ile İŞKUR İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri, Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri ve proje koçlarının katıldığı kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.