Uşak

Uşak'da kentsel dönüşüm

20:58 03 Kasım 2016
Uşak'da kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu kararıyla, riskli alan ilan edilen SSK evlerinin bulunduğu 80 bin metrekarelik bölgede kentsel dönüşüm yapılacak.

Kentte yapılacak yeni çalışmayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak ili merkez ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi sınırları içinde bulunan bazı belirli alanların Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildiğini kaydetti.

Başkan Cahan, riskli alan ilan edilen SSK Evleri'nde daha önceden kentsel dönüşüm başlatmayı düşündükleri belirterek, "Dönüşümü düşündüğümüz yaklaşık 80 bin metrekare alan Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan olarak ilan edildi. Alınan bu karara istinaden çalışmaları daha da hızlandıracağız. Kentimizin en güzel bölgelerinden birisini vatandaşlarımızla görüşerek yaşanabilir ve örnek bir hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

SSK Evleri'nin bulunduğu bölgenin kent adına kötü bir imaj sergilediğine dikkat çeken Cahan, bölgede yapılacak dönüşüm ile birlikte kötü görüntülerin tarih olacağını kaydetti.

Bakanlar Kurulu'nun bölgede değişimi destekleyen bir karar aldığını aktaran Cahan, "Modern bir bölge inşa edeceğiz. Öncelikle ortak aklın inşasını SSK Evleri'nde yaşayan hak sahipleriyle sağlayacağız. Hak sahiplerinin mağdur edilmemesinin yanı sıra her yönüyle yaşanabilir, nefes alınabilen, parkları, sosyal yaşam alanları ve otoparkıyla özel bir bölge ortaya çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.