Uşak

Uşak Valisi Okur:

14:04 21 Şubat 2017
Uşak Valisi Okur:

Uşak Valisi Ahmet Okur, işsizlikle mücadelede herkese görev düştüğünü belirterek "Uşak sanayisi iş arayan herkese iş verecek kapasiteye sahip." dedi.

Uşak Üniversitesi tarafından yürütülen ve Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ortağı olduğu "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu" Projesinin kapanış töreninde konuşan Vali Okur, Türkiye'de işsizlikle mücadelede herkese önemli görev düştüğünü söyledi.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Okur, "Proje Uşak Üniversitesi ile iş dünyasının bir arada aynı amaca, aynı hedefe beraber yürümesine katkı sağladı." dedi.

Türkiye ekonomisinin her geçen yıl biraz daha büyüdüğünü diye getiren Vali Okur, şöyle konuşu:

"İlimizdeki işsizlik oranı yüzde 4,5-5 civarda. Bu birçok ilin arayıp da bulamadığı bir oran. Bizde aslında işsizlik yok. Uşak iş piyasası iş arayan herkese iş verecek kapasiteye sahip. İş adamlarımız özellikle vasıflı, kaliteli, istekli, çalıştığı yere faydalı olmak isteyen kişilere ihtiyaç duyulduğunu söylüyor. Bu tarz projelerle iş dünyamıza daha vasıflı, daha kaliteli ve aranan eleman olacak nitelikte gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Biz kamu kurumları olarak bu anlamda ilimizin ihtiyacını azami derecede karşılamaya yönelik her türlü gayretin içerisindeyiz. Uşak ile ilgili düşüncelerimiz var, ilimizin geleceğine dair vizyonumuz var. Bunların başında OSB'lerin genişlemesi geliyor. Bu genişleme iş potansiyeline farklı yelpazelerde çalışma alanları açacaktır. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyor gençlerimize başarılar diliyorum."

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ise üniversitesi olarak ilin kalkınması ve gelişimi için gerekli gayreti gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Proje ile ilimizde bulunana işsiz gençlerin iş sahibi olması ve kendi işini kurabilme imkanı verilmesi hedeflendi. Gençlerimizin iş sahibi olmasının ötesinde, bir de ustalık hünerinin ortaya çıkarılması ve meslek edindirilmesi, projemizin önemli bir yanını da göstermektedir. İş kurma hayali ile fikrilerini gerçekleştirmek isteyen gençlerimize sunduğumuz imkan ile heyecanlarına ortak olabilmek, bizi hem mutlu hem de başarılı hissettirmiştir. Yeni bir iş kurmak demek, birkaç gencin de istihdamı demektir. Bu açıdan bakıldığında projemiz istihdam konusunda oldukça etkili olmuştur."

Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.