Uşak

Anayasa değişikliğine destek için 370 kilometre koşacak

12:49 23 Şubat 2017
Anayasa değişikliğine destek için 370 kilometre koşacak

SONER KILINÇ - Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli anayasa değişikliğine destek için Uşak'tan Ankara'ya 370 kilometre mesafeyi 3 günde koşacak.

Uşak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan 370 kilometrelik Uşak-Ankara koşusuna başlayan Yeniceli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği halk oylamasına dikkat çekmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Yeniceli, birlik beraberlik vurgusunda bulunarak halk oylamasında "evet" oylarına destek olmak istediğini kaydetti.

Çiftçilik yaptığı köyde traktörlerle ve çoban köpekleriyle yarışırken keşfedilen ve son altı yılda katıldığı koşularda 80'e yakın madalya kazanan Yeniceli, daha önce bu mesafeyi iki kez koştuğunu ifade etti.

Cumartesi günü Ankara'da olmayı hedeflediğini aktaran Yeniceli, "Türkiye 16 Nisan'da sandık başına gidecek ve geleceğiyle ilgili bir oylama yapacak. Ben sporcuyum, vatanıma, geleceğime, demokrasiye sahip çıkmak, halk oylamasında "evet" oylarına destek olmak için koşma kararı aldım. herkes üzerine düşeni yapmalı diye düşünüyorum. Umarım hedefime planladığım şekilde ulaşırım." dedi.

Güzergahındaki yerleşim yerlerinde yaşayanlardan destek isteyen Yeniceli, uzun koşuların performansını artırdığını kaydetti.

- "Cumhurbaşkanımızın arkasındayız"

Bugüne kadar 1000, 1500, 10000, yarı maraton, maraton ve ultra maraton koştuğunu Uşak - İzmir, Uşak - İstanbul ve Uşak - Ankara arasında uzun mesafe koşuları başarıyla tamamladığını aktaran Yeniceli, hiç durmadan toplam 250 kilometre mesafeyi koşabildiğini, günde ortalama 15 saat koşacağını, her iki saatte bir mola verip sıvı ihtiyacımı karşıladıktan sonra koşmaya devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini ifade eden Yeniceli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, onu çok seviyorum daha önce bir kez beni kabul etmişti, umarım bu koşuyu tamamladıktan sonra kendileriyle görüşme imkanım olur. Gerekirse halk oylamasına kadar hiç durmadan koşarım." diye konuştu.

Yeniceli, daha sonra üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı ve "tabi ki evet" yazılı tişörtüyle koşmaya başladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.