Uşak

FETÖ'nün "iç tüzüğü" 23 yıllık ajandada çıktı

12:41 22 Mart 2017
FETÖ'nün "iç tüzüğü" 23 yıllık ajandada çıktı

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Y.Ş'ye ait olduğu iddia edilen ajandada, 1994 yılında kaleme alınan ve örgütün iç yapılanması, işleyişin nasıl olacağı, örgüt mensuplarının harekat tarzları ile uyulması gereken kuralları içeren metin ele geçirildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik 7 ilde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan eski Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu çalışanı Y.Ş'nin evinde, 1994'te kaleme alındığı belirlenen ajanda ele geçirildi.

Polis ekipleri, ajandada yazılı, örgütün iç yapılanması, işleyişin nasıl olacağı, örgüt mensuplarının harekat tarzları ve uyulması gereken kuralları içeren "örgüt iç tüzüğü" mahiyetindeki notları incelemeye aldı.

Notlar arasında ismi geçen bazı kişilerin ise örgütte önemli kademelere geldiği iddia edildi.

23 yıl önce yazılan dokümanın "Hizmet Düsturumuz" başlıklı bölümünde, örgüt elebaşından gelen talimatlar doğrultusunda evlerde yetiştirilen örgüt üyelerinin zamanla kamu kurumlarının üst kademelerine gelinceye kadarki süreçte hareket tarzlarını gizlemeleri, bulundukları konumda örgüte nasıl hizmet edecekleri ve önemli olanın örgüt hiyerarşisi olduğu ifade ediliyor.

Metinde ayrıca şu ifadeler yer alıyor:

"Tüm makamları yetiştiren evlerdir, her şey değişir ama evlerdeki sistem değişmez. Çağlarla oynamak için nesiller yetiştirmek şarttır, hedef Türkiye değil cihandır. F. Gülen'i mehdi kabul ederek, mehdinin askerleri 7 milyon olacak ve hepsi de sorgusuz cennete gidecek. Bir araya gelmeler kamufle ve gizli olmalıdır. Yetiştirilen mensuplar tüm görevleri harfiyen itiraz etmeden yapmalıdır."

Örgüt içi rotasyonun 3 yılda bir zorunlu olduğunun da belirtildiği notlarda, "Beş sene içinde Orta Asya karşılıklı görev üstlenilecek." ifadesi bulunuyor.

- Ajanda 82 yaşındaki annesininmiş

Bu arada ele geçirilen dokümanda el yazısıyla terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 1980 darbesinden önceki vaazının iyi okunması gerektiği şeklinde bir ibarenin de bulunduğu kaydedildi.

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Y.Ş'nin ise emniyetteki ifadesinde, ajandanın 82 yaşındaki annesine ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.

Uşak merkezli 7 ilde 16 Mart'ta gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, 6 şüpheli tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.