Uşak

Uşak Belediyesi 1. Tiyatro Festivali

21:39 25 Mart 2017
Uşak Belediyesi 1. Tiyatro Festivali

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Tiyatro Festivalinde "1915'ten 15 Temmuz'a" adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi.

Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen Ahmet Yenilmez'in yazdığı ve oynadığı tek kişilik "1915'ten 15 Temmuz'a" adlı oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. Tiyatro Festivaline vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Festivalde 8 ilden gelen tiyatro ekiplerinin sahne alacağını belirten Cahan, "Festivalimiz dolu dolu geçiyor. Halkımız festivalimize çok ilgi gösteriyor. Bugünde Ahmet Yenilmez'in yazdığı ve oynadığı 1915'ten 15 Temmuz'a kadar gerçekleşen darbe girişimlerini anlatan tiyatro oyununu sahnelendi.

15 Temmuz darbe girişiminin asla unutmadık ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'u tüm anılarıyla yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü burada yeni bir doğuş yeni bir başlangıç söz konusu. 15 Temmuz bir milat oldu, halkın kendi iradesine, kendi devletine sahip çıkmasının adıdır. 15 Temmuz ruhu yeni Türkiye'nin baş sloganı olacak." dedi.

Festival, 27 Mart Pazartesi günü sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.