Uşak

Üçüncüsünde yakalandı

18:59 28 Mart 2017
Üçüncüsünde yakalandı

Uşak'ın Eşme ilçesinde telefonla aradığı 76 yaşındaki kişiye kendisini polis olarak tanıtarak iki seferde 13 altın ve 214 bin lira alan zanlı, üçüncü kez gittiği evde suç üstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, geçen hafta Hüseyin K'yı (76) telefonla arayan R.Y, kendisini polis olarak tanıttı.

Zanlı, Hüseyin K'nın bir bankadaki yaklaşık 300 bin lirasının terör örgütü üyeleri tarafından ele geçirildiğini, paranın kurtarılması ve terör örgütü üyelerinin yakalanması için kendisine 200 bin lira vermesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine bankaya giderek 200 bin lira çeken Hüseyin K, aynı gün gece yarısı eve gelen R.Y'ye bankadan çektiği parayı verdi. İki gün sonra tekrar Hüseyin K'yı arayarak bir miktar daha para isteyen R.Y. eve gelerek 7 tam, 6 yarım altın ile 14 bin lira daha para alarak evden ayrıldı.

Zanlının üçüncü kez kendisini arayarak para istemesi üzerine Hüseyin K. polise giderek yardım istedi. Hüseyin K'nın dolandırıldığını tespit eden polis, R.Y.'yi yakalamak için hareke geçti. Para süsü verilen gazete kağıtları hazırlayan polis, R.Y'yi eve çağırdı.

R.Y, para süsü verilen gazete kağıtlarını aldıktan sonra evden çıkıp, taksiye binmek üzereyken polis tarafından yakalandı. R.Y. ile taksi şoförü D.P. göz altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.