Uşak

Miraç Kandili

16:52 23 Nisan 2017
Miraç Kandili

Miraç Kandili dolayısıyla Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan mesaj yayımladı.

Vali Okur, mesajında, kandil gecelerinin önemine değinerek, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

Miraç gecesinin İslam alelimin gönül dünyasını güçlendirdiğini ifade eden Vali Ahmet Okur, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz Miraç'tan üç büyük hediyeyle dönmüştür. Bunlardan ilki günde beş defa yüce Allah ile buluşma imkanı veren 'müminin miracı' namaz, ikincisi, Bakara Suresi'nin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Bu üç kutlu mucizenin bu gece vesilesiyle yeniden özümsenip idrak edilmesi, Miraç mucizesinden alacağımız en büyük hisse olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, insanlığın huzurunu tehdit eden terör, kin ve nefretin yerini barış ve huzura bırakmasını, Miraç ile hayatımıza yeniden yön verip, kendimizin ve tüm insanlığın hayrına ve kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum."

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Miraç Kandili ve içinde bulunulan üç ayların birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak, şunları ifade etti:

"Milli ve manevi günlerin insanları birbirlerine yaklaştıran ve kaynaştıran, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği önemli anlardır. Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Gönül dünyamızı kirleten duygulardan arınıp, sevgi ve kardeşlik hislerimizi güçlendirmek temennisiyle bu kutlu gecenin, ülkemiz ve dünyaya barış getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.