Uşak

Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni

15:51 04 Mayıs 2017
Uşak Üniversitesi Akademik Yükselme Töreni

Uşak Üniversitesinde, üniversiteye yeni atanan ya da görevlerinde yükselen 16 profesör, 7 doçent ve 27 yardımcı doçente cübbeleri giydirilerek beratları verildi.

Uşak Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yükselme ve Bilimsel Yayınlara Teşvik Töreni, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Rektör Vekili Sayın Dalkıran, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de üniversitelerin hızlı bir gelişim gösterdiğini, Uşak Üniversitesinin de bu gelişime ayak uydurduğunu söyledi.

Üniversite olarak akademik alanda gelişimlerinin artarak devam ettiğini ve aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında öne çıkmayı başardıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"11 yıllık üniversiteyiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında birinci sırada. Bizim öğrencilerimize çok daha fazla hizmet etmemiz vatan görevidir, ülke görevidir. Bunun için çalışıyoruz çünkü önümüzde 2023, 2071 hedeflerimiz var. Türkiye'de eskiden 5 yıllık kalkınma planları yapılırdı, artık çok daha uzun süreli planlar yapabiliyoruz. Üniversiteler olarak Türkiye'nin 2023, 2071 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak için üstün çaba harcıyoruz. Bugün burada atanan ve görevlerinde yükselen akademisyenlerimizle akademik kadromuz 648'e ulaştı."

Uşak Valisi Ahmet Okur da Uşak Üniversitesinin gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, atanan ve görevde yükselen akademisyenleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından üniversiteye atanan ya da görevlerinde yükselen 16 profesör, 7 doçent ve 27 yardımcı doçente cübbeleri giydirilerek beratları verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.