Uşak

Kutlu Doğum Haftası

17:02 04 Mayıs 2017
Kutlu Doğum Haftası

Uşak Üniversitesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu panel düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen panelin açılışı, salgı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından İslami ilimler fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Uludaş tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla yapıldı.

Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yılın Hz. Muhammed'in doğumunun 1446. yılını kutladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bireysel ve toplumsal hayatımızı yakından ilgilendiren, hem ülkemizin hem bölgemizin hem de insanlığın içinden geçtiği süreçleri dikkate alan temalar belirleniyor. 2017 yılının teması da 'güven toplumu' olarak uygun görüldü. Birbirimize güvenmezsek hayat zindan olur. Güven hayatın hak ettiği şekilde yaşanmasına vesile olmaktadır."

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran da "Hz. Peygamber ve İletişim Ahlakı" konulu sunumla panelin açılışını yaptı.

Dalkıran, Hazreti Muhammed'in insanlara getirdiği mesajların iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek, "Akıllı olalım, aklımızı kimsenin cebine koymayalım. Geçmişten ibret alalım. Allah’ın dinini, Peygamberimizin sünnetini uygulayalım. Güven ve emniyet olmasa bu ülkede yaşayamayız. Hz. Peygamberimizin hayatını bilelim, öğrenelim. Düşünmenin ön planda tutulduğu ayetleri okuyalım ve üzerinde düşünelim." dedi.

Panelde daha sonra Prof. Dr. Mehmet Şeker "Hz. Peygamberimizin Peygamberlikten Önceki Yaşamı", öğretim görevlisi Habil Şentürk de "Hz. Peygamber ve Güven Toplumundan Ne Anlıyoruz" konulu sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.