Uşak

Vali Okur, yenilikçi öğretmenleri ziyaret etti

17:57 09 Mayıs 2017
Vali Okur, yenilikçi öğretmenleri ziyaret etti

Uşak Valisi Ahmet Okur, Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi kapsamında Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu'nda eğitim gören öğretmenleri ziyaret etti.

Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi'nde öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve belirlenen bu ihtiyaçlara yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.

Projede gönüllü olarak yer alan öğretmenlere, Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu'nda eğitim verildi.

Öğretmenleri ziyaret eden Uşak Valisi Ahmet Okur, özverili davranışlarından dolayı katılımcı öğretmenlere teşekkür etti.

Projenin Uşak’ta bir yıl içinde istenilen seviyeye geldiğini, projenin amaçları doğrultusunda uygulamanın yapıldığı okul ve projede görev alan öğretmen sayılarının tatminkar olduğunu ifade eden Vali Okur, proje süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede, projenin özü itibariyle önce eğitimcinin kendini eğitmesi ve yenilemesi temeline dayandığını belirtti.

Okur, şunları kaydetti:

"Projenin uygulama alanını genişletebilmek, eğitim öğretim sürecinde kuruma katkı sağlayan hizmet sunan tüm paydaş ve tedarikçilerin daha fazla katkı sağlamalarının yolunu açmak üzere yapılan görüşmelerimiz olumlu sonuçlanıyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında uygulamaya başlanmış olan Uşak Başarıyı Artırma Projesi yıl sonu kapanış programı geçen yıl Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla gerçekleştirilmiş, ilk yıl 117 öğretmenin sözlü ve poster sunumları ve iki ciltlik bildiri kitabı hem çevrim içi hem de basılı olarak öğretmenlerimizle paylaşılmıştı. Bu yıl eğitim öğretim dönemimizin sonunda projemiz 45 okulda 305 gönüllü öğretmenin katılımıyla uygulama alanını genişletmişti."

Vali Okur, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs ayının sonunda yıl sonu kapanış programının düzenleneceğini, UBAP’ta görev alan 305 öğretmenin uygulama sonuçlarını poster gösterimleriyle sergileneceğini, projesini uygulayan bütün öğretmenlerin hazırlamış oldukları bildiriyi kendi branşlarındaki öğretmenlere sunacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.