Uşak

Engelliler Haftası

12:55 12 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Engelliler Haftası dolayısıyla özel rehabilitasyon merkezleri ve engelli dernekleri temsilcileri, Vali Ahmet Okur'u ziyaret etti.

Vali Okur, ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada, Engelliler Haftası'nı düzenlemekteki amacın toplumda engelliler adına farkındalık oluşturmak olduğunu, engellilerle sürekli bir araya geldiklerini ve her türlü sıkıntılarını gidermeye gayret ettiklerini söyledi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Okur, "Günümüzde insani değerlerin zarar gördüğü, sorumsuzluğun biraz daha arttığını, böylesi bir hayat tarzının topluma zarar verdiğini müşahede etmekteyiz. İnsanlarımızı korumak, mevcut engellilerimizin hayatı en iyi şekilde sürdürebilmeleri anlamında yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Bugün artık Avrupa'nın geldiği seviyenin daha üstünde, devletimiz engellilerimiz için bütün imkanlarını seferber etmektedir. Engellilerimizin yaşadıklarını hissedebilmeli, kimseyi dışlamadan, birlikte huzur ve uyum içinde yaşamayı başarabilmeliyiz. Karşılaşılan sıkıntıların çözümlenmesi noktasında güç birliği yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Dernek üyelerinin yaşadığı sıkıntıları ve taleplerini alan Okur, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.