Uşak

Engelliler Haftası

12:54 16 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Uşak Valisi Ahmet Okur, Engelliler Haftası nedeniyle kendisini "çekirdek çitlemeye" davet eden çocukları ziyaret ederek birlikte çekirdek çitleyip sohbet etti.

Ayçiçek ve Gülçiçek Umut Evleri'nde kalan zihinsel engelli kız çocukları ziyaret eden Okur, evlerde kalan 11 zihinsel engelli bireyle sohbet etti sorunları ile ilgilenip yetkililerden bilgi aldı.

Burada çay ikram edilen Okur, çocuklarla birlikte çekirdek çitledi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde kurulan 5 umut evinde 26 zihinsel engellinin kaldığını söyleyen Okur, umut evlerinin engellilerin toplumsal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırdığını vurguladı.

Okur, "Engelli çocuklarımız evlerde, toplumdan tecrit edilmeden hayatın olağan akışında uyum içinde devletin destek ve himayesinde yaşıyorlar. Ev ortamında yaşamaları ve bundan duydukları mutluluğu gözlerinde görmek bizleri çok mutlu ediyor. Birbirleri ile olan ilişkileri, komşuları ile olan ilişkileri, insanların onlara sahip çıkmaları ve hayata uyum sağlamaları yönünde yardımcı olmaları gerçekten çok sevindirici." ifadelerini kullandı.

Engelli çocuklar ise Vali Okur'un ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vali Okur daha sonra evlerde kalan engelli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaret sırasında Vali Okur'a eşi Hatice Nur Okur, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek ve eşi İlknur Peltek eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.