Uşak

Uşak Üniversitesinde mezuniyet töreni

18:55 17 Mayıs 2017
Uşak Üniversitesinde mezuniyet töreni

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, "Otuz bini aşkın öğrencimiz, bini aşkın akademik ve idari personelimiz ile eğitim öğretimde kaliteyi artırıyoruz." dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Dalkıran 1 Eylül Stadyum'unda düzenlenen 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreninde üniversitedeki bölüm ve programlarda doluluk oranının her geçen yıl yükseldiğini söyledi.

Üniversite olarak büyümeye devam ettiklerinin altını çizen Dalkıran, "Otuz bini aşkın öğrencimiz, bini aşkın akademik ve idari personelimiz ile eğitim öğretimde kaliteyi artırıyoruz. Bu yıl iki gün olarak planladığımız mezuniyet törenlerinde toplam 7 bin 200 öğrencimiz mezun olacak." diye konuştu.

Türkiye'de üniversitelerin araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi toplumun yararına kullanmayı öngören ve en önemlisi de nitelikli insan gücü yetiştiren kurumlar olduğunu kaydeden Dalkıran, şunları söyledi:

"Üniversitemizin ülkemiz kurumları arasındaki hak ettiği yere ulaşabilmesi ve güçlü bir üniversite olması noktasında akademisyenlerimizin bilimsel alanda göstermiş oldukları başarılı faaliyetler bizleri bugünlere taşımıştır. Bu başarı ivmesini arttırarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle gücümüze güç katacak olan, ilimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kurmuş olduğumuz tıp fakültemize öğrenci alımının yapılacağının müjdesini vermek isterim. Tıp fakültemiz ile birlikte mimarlık ve tasarım fakültemize de yeni eğitim döneminde öğrenci alımını gerçekleştireceğiz. Böylece on iki fakültemizin öğrenci bakımından aktif hale gelmesini sağlamış olacağız. Büyümemiz devam ederken üniversite olarak öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın dilek, talep ve görüşleri doğrultusunda yapılanmamızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Fiziksel yapılanmamızın yanında özellikle öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın mutlu, huzurlu ve güven dolu bir ortamda yaşamlarını ve çalışmalarını sürdürülebilmesi için büyük özen ve gayret göstermekteyiz. Huzurlu ve verimli çalışma için gerekli ortamının sağlanması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üniversitemizdeki çalışma barışı ve çalışma huzurunun giderek artacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum."

Uşak Valisi Ahmet Okur ise öğrencilere ve velilere seslenirken, öğrencilerin aldıkları eğitimin kendilerine, devlete ve millete hayırlı olmasını diledi.

Mezun öğrenciler adına konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Birincisi Betül Açıkgöz ise kendilerine destek olan hocalarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Mezuniyet pastasının kesilmesinin adından öğrenciler, keplerini havaya fırlattı. Yağmur altında geçen törende zaman zaman öğrenciler ve yakınları zor anlar yaşadı.

Yarın, 1 Eylül Stadyumunda ikinci gün mezuniyet töreni yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.