Uşak

TKDK bilgilendirme toplantısı

16:37 18 Mayıs 2017
TKDK bilgilendirme toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, "IPARD-2 1. Çağrı Dönemi Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

TKDK binasında yapılan toplantıda konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, devletin gıda, tarım ve hayvancılığa verdiği destekle geleceğe önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

İlde tarım ve hayvancılığa dayalı yatırımların geniş yelpazeye yayılması, çeşitlenmesi, işletmelerin sürekliliğini gerçekleştirecek şekilde devlet katkısının sağlanmasının, girişimciler kadar kendilerini de memnun ettiğini belirten Okur, şöyle konuştu:

"Risk alıp yatırım yapmak gerçekten zor bir iş. Ticari işletmelerin ayakta kalması, ticari hayatlarını devam ettirmesi, özen ve dikkat isteyen hassas bir denge gerektiriyor. Devletimizin ciddi destek ve teşvikleri, gerçekten yatırımcılarımızın mali anlamda tedirginliklerini telafi ederek yatırımcıların ayağını daha sağlam yere basmasına ve işlerine daha sıkı sarılmalarına vesile oluyor. Geleceğin yatırımı ayakta kalacak tek istikamet tarım ve hayvancılık olacak. Zira gıda tüm insanların vazgeçilmez ihtiyacı ve geçim kaynağıdır."

TKDK Uşak Koordinatörü Hasan Duru IPARD-2 programı ile ilgili bilgi verdi.

Birinci çağrı ilanı kapsamında 63 başvuru sahibi ile sözleşme imzalandığını, yatırımların hayata geçirmesiyle 48 milyon liralık yatırım yapılacağını aktaran Duru, şunları ifade etti:

"Bu yatırım miktarına karşılık TKDK’dan 32 milyon lira hibe destek sağlayacak. Bu 63 projede 8 kanatlı et üreten tarımsal işletme, 5 süt üretim tesisi, 4 kırmızı et üretim tesisi, 31 bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin pazarlanmasına yönelik işletme, 13 zanaatlık ve yerel ürün işletmesi, kırsal turizm ve rekreasyon ile yenilebilir enerji yatırımı yer almaktadır."

Konuşmaların ardından proje imzalamaya hak kazanan yatırımcılara sözleşmeleri, Vali Okur ve protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, bazı daire müdürleri, oda başkanları ve yatırımcılar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.