Uşak

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

14:08 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta törenlerle kutlandı.

Bayram dolayısıyla Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi. Öğrenciler ve sporcular, dev Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına kadar yürüdü. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Valilik binası önündeki törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya Yipek, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışının millet olarak varlığı güçlendiren, umutları canlandıran tarihi bir adım olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından öğrenciler, halk oyunları ve spor gösterileri yaptı.

Etkinliğe, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- Denizli

Denizli'deki kutlamalar kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Hava şartlarından dolayı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı yerine Büyükşehir Belediyesi Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İbanoğlu, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Türk milletinin, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya duyurduğunu belirtti.

Etkinlikler kapsamında şiirler okundu, spor gösterileri yapıldı, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece yapan milli sporculara madalya ve plaket verdi, spor malzemeleri hediye etti.

Kutlamalara, 11. Komando Tugay ve Denizli Garnizon Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri katıldı.

- Uşak

Uşak'taki törenler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan'ın Atatürk anıtına çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Mercan, 19 Mayıs'ın Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan süreçte cumhuriyetin temellerinin atıldığını söyledi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyan gençler, çeşitli gösteriler sergiledi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene Uşak Valisi Ahmet Okur, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-Aydın

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Aydın'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından etkinlik, Adnan Menderes Stadı'nda devam etti. Aydın Gençlik Merkezi Müdürlüğü öğrencileri halk oyunları gösterileri sundu, sportif faaliyetler sergilendi.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalya verdi. Vali Koçak, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte bir stantta ebru yaptı.

Etkinliğe, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.