Uşak

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

16:15 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Uşak Valisi Ahmet Okur ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Okur, mesajında, 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal mücadelesinin meşalesini tutuşturduğu ve aziz Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünü başlattığı gün olduğunu ifade etti.

Okur, şunları kaydetti:

"Milletin elinde avucunda ne varsa bağışladığı ve Kurtuluş Savaşının hazırlıklarının yapıldığı bu süreçte aziz milletimiz düşman güçlerinin işgaline karşı yurdun dört bir cephesinde olağanüstü bir mücadele sergilemiştir. Başkumandan Mustafa Kemal’in önderliğinde yürütülen ve kahraman Mehmetçiğin en büyük zaferi olan bu mücadele sonunda bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andığımız aynı zamanda gençlerimize armağan edilen bu bayramda, geleceğimizin teminatı gençlerimizin, ecdadımızın bu büyük mücadelesinden ders almaları, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek, üzerimizde dalgalanan şanlı Türk bayrağımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet yaşatılacağının sorumluluk ve şuurunda olmaları gerekmektedir. Zira 15 Temmuz hain darbe girişimi vatanımızın ve aziz milletimizin her zaman tehdit altında olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Bu sebeple hain saldırılara karşı daima uyanık kalmanızı, bu ihaneti asla unutmamanızı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışmanızı, milletimizin gurur duyacağı başarılara imza atarak Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda başarıyla temsil etmenizi arzu ediyoruz."

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, yayımladığı mesajda 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruhun ilham kaynağı olmaya devam ettiğini aktardı.

Başkan Cahan, mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs günü, tarihimiz için çok önemli bir gündür. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere ve gençlere verilen en büyük emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh şekilde emanet edecektir. Dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizi, ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.