Uşak

Horoz ya kesilecek ya da sürgüne gidecek

12:13 02 Haziran 2017
Horoz ya kesilecek ya da sürgüne gidecek

Uşak'ta komşularının şikayeti üzerine eve gelen zabıta ekiplerinin kesmesini ya da başka bir yere götürmesini istediği horoz, sahibinin başına dert oldu.

Atatürk Mahallesi'ndeki iki katlı evde oğlu ve kızıyla birlikte yaşayan 62 yaşındaki Dursun Türkcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin bahçesinde 4 yıl önce oluşturduğu kümeste Light Brahma cinsi 6 tavuk ve 1 horoz beslediğini, tavukların yumurtalarını satarak gelir elde ettiğini söyledi.

Alyanak ismini verdiği kümesin tek horozunun ötüşünden rahatsız olan bazı komşularının Uşak Belediyesini arayarak şikayette bulunduğunu, bunun üzerine eve gelen zabıta ekiplerinin horozun kesmesini ya da kırsal alana nakledilmesini istediğini kaydeden Türkcan, yetkililerden yardım istedi.

- Yardım istiyor

Belediye ekiplerinin kendisine bir hafta süre verdiğini, sürenin dolmasının ardından yeniden geleceklerini söylediklerini aktaran Türkcan, şunları kaydetti:

"Eşimi 10 yıl önce kanserden kaybettim. Ekonomik durumumuz iyi değil, tavukların yumurtalarını satarak ek gelir için çabalıyorum. Elde ettiğim gelirle evin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Belediye ekipleri Alyanak'ın kesilmesini ya da buradan götürülmesini istiyor. Horoz olmazsa tavukların yumurtalarından civciv çıkmaz. Damızlık yumurtanın tanesi 2 lira, döllenmemiş yumurta ancak 50 kuruş eder. Alyanak olmazsa yumurtanın fiyatı düşer. Ben horozumu nasıl keserim. Ne yapacağımı bilmiyorum."

Horozun ötüşünün rahatsızlık verecek boyutta olmadığını belirten Türkcan, "Sabahları, her saat başı ve akşamları ötüyor. Ama rahatsız edecek boyutta bir sesi yok. Kimin şikayet ettiğini bilmiyorum, birkaç gün sonra belediye ekipleri yeniden gelecek. Şehirde pek çok kişi kümes hayvanı yetiştiriyor. Benim suçum ne? Belediye Başkanı Nurullah Cahan'dan yardım istiyorum. Horozu götürecek başka bir yerim yok." diye konuştu.

- Sürenin dolmasına az kaldı

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Zengin de AA muhabirine yaptığı açıklamada mücavir alanlar içinde kümes hayvanı yetiştirmenin yasak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"İsmini açıklayamayacağımız bir vatandaşımız belediyemize yazılı şikayette bulunmuş. Horozun sesinden rahatsız olduğunu söylemiş. Biz de şikayet üzerine eve gidip uyarıda bulunduk. Kümesin kaldırılması gerekiyor. Ortada bir şikayet olmasa olaya müdahale etmezdik ancak şikayet söz konusu. Şehir merkezinde kümes hayvanı yetiştirmenin cezası yaklaşık 220 lira, eğer süre dolana kadar kümes kaldırılmazsa ekiplerimiz gerekeni yapmak zorunda. Sürenin dolmasını bekliyoruz" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.