Uşak

Kadir Gecesi

15:15 21 Haziran 2017
Kadir Gecesi

Uşak Valisi Ahmet Okur ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kadir Gecesi dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Okur, mübarek gün ve geceler arasında Müslümanların en çok kıymet verdiği, Ramazan’ın en bereketli gecesi olarak bilinen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Kadir Gecesi'nin önemine değinen Vali Ahmet Okur, "Kur’an-ı Kerimin Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kalbine inmeye ve İslam’ın nurunun yeryüzünü aydınlatmaya başladığı bu gece kalplerimizin ve gönüllerimizin de aydınlandığı gecedir. İşte bu yüzden, Ramazan ayını on bir ayın sultanı kılan yüce Allah, Kadir Gecesini de ramazanın kalbi ve en kıymetlisi kılmıştır. Bu mübarek geceyi ihya ederken, kendimiz ve ülkemizin huzur ve refahı için olduğu kadar yeryüzünde farklı coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için de dua ederek geçirmeliyiz. Bu vesileyle, başta Uşaklı kardeşlerim olmak üzere, asırlarca İslam’a hizmet etmiş aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, Yüce Allah’tan bizleri sevinç ve neşe içinde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'na kavuşturmasını diliyorum." dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise ramazan ayının manevi atmosferinin zirveye çıktığı, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nin huzur ve barış getirmesini diledi.

Bu özel gecenin İslam alemi için önemine değinen Başkan Cahan, mesajında şunları bildirdi:

"Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bin aydan, bir ömürden daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kadrini bilerek değerlendirenlere, tertemiz bir hayat için ilahi fırsattır. Kadir Gecesi'nde, eş, dost, akraba, yaşlı, hasta, kimsesiz, öksüz ve yetimleri aramalı, hatırlarını sormalı, ihtiyaçlarını gidermek için gayret göstermeli ve layıkıyla değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle cümle müminlerin, kıymetli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin kandilini kutluyorum"


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.