Uşak

FETÖ elebaşının Clinton'a "Monica tesellisi" iddianamede

12:11 30 Temmuz 2017
FETÖ elebaşının Clinton'a "Monica tesellisi" iddianamede

SONER KILINÇ - Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, kapatılan Zaman gazetesinin eski başyazarı Ali Ünal hakkında hazırlanan 228 sayfalık iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in eski ABD Başkanı Bill Clinton'a Monica krizi sebebiyle yazdığı teselli mektubuna ilişkin bilgiler yer aldı.

Uşak'ın Eşme ilçesinde saklandığı bağ evinde geçen yıl yakalanan Ünal ile ilgili Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, şüpheli Ünal'ın savcılıktaki ifadesi ve örgütün şemasına ilişkin bilgilere yer verildi.

FETÖ'nün 1990 yılından itibaren yurt dışına açılıp belirlenen ülkelere adamlarını gönderdiğini belirten Ünal, ilk olarak ABD'ye Abdullah Aymaz'ın gönderildiğini, daha sonra da bu kişinin yerine Necdet Başaran'ın görevlendirildiğini iddia etti.

ABD'de bulunduğu sürede zaman zaman FETÖ'nün sözde "ülke imamları" ile tanışma fırsatı bulduğunu, kimisini çevresinden duyduğuna göre bildiğini, kimisini de şahsen tanıdığını belirten Ünal, savcıya bu kişiler hakkında bilgi verdi.

- Clinton'a teselli mektubu

FETÖ elebaşı Gülen'in mektuplarını İngilizce'ye çevirdiği belirtilen Ali Ünal'ın, Gülen'in Papa, Dalai Lama ve eski ABD Başkanı Billi Clinton'a yazdığı mektuplarla ilgili ifadeleri de iddianamede yer aldı.

FETÖ elebaşı Gülen'in, eski ABD Başkanı Bill Clinton'a başkanlığı kazanmasından dolayı tebrik, Monica krizi sebebiyle de teselli ihtiva eden mektup yazdığını vurgulayan Ünal, "Dalai Lama ile Clinton'a yazılan mektupların çevirisini yaptım ama içerikleri hatırlamıyorum. Papa'ya yazılan mektubu kaleme alan kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Clinton'a yazılan mektuplardan birinin tebrik, diğerinin teselli içerikli olduğunu hatırlıyorum sadece." beyanında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.