Uşak

GÜNCELLEME - Uşak'ta hastanede gıda zehirlenmesi şüphesi

14:09 02 Ağustos 2017
GÜNCELLEME - Uşak'ta hastanede gıda zehirlenmesi şüphesi

Uşak'ta hastanede çalışan 92 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan 92 kişi, bulantı ve kusma şikayetiyle ilgili servislere başvurdu.

Zehirlenme şüphesiyle tedavi altında alınan çalışanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Hastane yetkilileri, çalışanların hastanede dün yedikleri yemekten zehirlenmiş olma ihtimali üzerinde durduklarını, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, aynı yemeği yiyen hastalarda herhangi bir şikayetin yaşanmadığını kaydetti.

- Valilik açıklaması

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise sabah erken saatlerden itibaren hastane acil servisine bulantı kusma ve ishal şikayeti ile kurum çalışanı 92 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, "akut gastroenterit" tanısı konulan çalışanlardan 15'inin tedavisinin sürdüğü, diğerlerinin taburcu edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hastane yemekhanesinde yemek yapımında kullanılan içme suyunda mikrobiyolojik kimyasal ve toksikolojik numuneler analiz için alınmıştır. Ayrıca yemek firması tarafından yemek esnasında içmek için dağıtılan 200'lük paket sulardan da analiz için örnekler alınmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından da iki günlük yemek numunelerinden analiz için örnekler alınmıştır. Yapılan incelemede söz konusu yemekten toplamda 2 bin 500 öğün dağıtımı yapılmış olup 'akut gastroenterit' vakası yaşanan toplam 92 kişiden 13'ünün dağıtılan yemek ile herhangi bir teması da olmadığı belirlenmiştir. Olayla ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.