Uşak

Uşak'taki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

14:29 11 Ağustos 2017
Uşak'taki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dava

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma çerçevesinde açılan, o dönem Kütahya'nın Simav ilçesi Emniyet Müdür Vekili Mevlüt Avşar'ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Simav İlçe Emniyet Müdür Vekili olan ve daha sonra meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Avşar ile avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti, sanığa hakkındaki iddialara ilişkin sorular yöneltti.

Avşar, 15 Temmuz akşamı görevde olduğunu, Kütahya Emniyet Müdürü ve Simav kaymakamının talimatlarını yerine getirdiğini ileri sürerek emniyet müdürü ve kaymakamın dinlenmesini istedi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirten Avşar mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Avşar'ın Kütahya Emniyet Müdürü ile Simav Kaymakamının dinlenmesi talebinin reddine, Avşar'ın bilgisayarından çıkan bazı dijital verileri ile ByLock içeriklerinin tespiti ve delillerin toplanması için davayı erteledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kütahya'nın Simav ilçesinde İlçe Emniyet Müdür Vekili olarak görev yapan Avşar'ın, 15 Temmuz gecesi emrindeki emniyet personeline, "Askerler gelirse çatışmaya girmeyeceğiz" diyerek silah deposunu açtırmadığı, TRT'de darbe bildirisinin okunmasından sonra çevresindekilere, "Tamam, bu iş olmuş bitmiş" dediği iddia edilmişti. Ertesi gün gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Avşar, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilmişti.

Avşar, "terör örgütüne üye olmak", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.