Uşak

Uşak Valisi Demir:

13:32 24 Ağustos 2017
Uşak Valisi Demir:

Uşak Valisi Salim Demir, kamu kaynaklarını arttırmak için yeni projeler üretmek zorunda olduklarını söyledi.

Demir, Uşak İl Özel İdaresi 2018 Yılı Bütçesi taslak çalışmalarıyla ilgili düzenlenen toplantıda, kamu kaynaklarının verimli kullanımının önemine değindi.

Türkiye'nin önündeki hedeflere ulaşması herkese görev düştüğünü ifade eden Demir, "Devlet, şüphesiz büyük bir organizasyon, vatandaşına vermekle yükümlü olduğu o kadar çok çeşitli hizmet alanı var ki, bunları aksaklıklara mahal vermeden yerine getirmek büyük ve özverili gayretler gerektiriyor." dedi.

Demir, kurumlar arası koordinasyonun verimliliği artıracağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kurumlar olarak hep beraber çalışırsak, o zaman daha güçlü oluruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın hizmet üretmesi için bakanlıkların merkezi bütçesinden ve yerelde özel idare bütçesinden belli bir oranın kurumlara aktarılması gerekir. Daha güçlü bir Türkiye için daha çok hizmet, daha çok hizmet içinde daha çok bütçe gerekir. Bütçeyi arttırmanın yolu da öz kaynakları arttırıp gelir getirici faaliyetlerde bulunmak ve merkezi bütçeden alınan payı arttırmaktır. Bütçeden veya ödeneklerden alınan payı artırmanın en etkili yöntemi proje üretmektir. Bu nedenle vurgulayarak söylemek istiyorum ki il özel idaresi başta olmak üzere tüm müdürlüklerimizin proje üretmesi artık kaçınılmazdır. Başka bir ifadeyle kamu kaynaklarını arttırmak için yeni projeler üretmek zorundayız"

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Genel Sekreter Yardımcıları Yavuz Yaşa ve Yavuz Çakar ile il müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.