Uşak

Uşak için "Güvenli Okullar Sağlıklı Nesiller"

10:58 20 Ekim 2017
Uşak için "Güvenli Okullar Sağlıklı Nesiller"

Uşak Valisi Salim Demir, okulların daha güvenli ve sağlıklı olması için çalıştıklarını söyledi.

Valilik toplantı salonunda İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Güvenli Okullar Sağlıklı Nesiller " protokol töreninde konuşan Vali Salim Demir il genelinde eğitim öğretimde kalitenin arttığını söyledi.

Eğitimde kalitenin artmasının yanı sıra okulların daha güvenli ve sağlıklı olmasını hedeflediklerini aktaran Vali Demir, "İlimiz merkez ve ilçe okullarında öğrenim görmekte olan yaklaşık 60 bin 300 öğrenci ile eğitim veren 4 bin 300 öğretmenin her an karşılaşabileceği acil ve hayatı tehdit eden bir durumda, öğretmenlerin kendileri ve öğrencileri için hayat kurtarıcı müdahaleleri öğrenip, olağan üstü durumlarda doğru ve bilinçli uygulamaları çaresiz kalmadan acil sağlık ekiplerinin profesyonel desteği sağlanıncaya kadar yapabilmeleri ve bu sayede güvenli okullar oluşturup sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedeflenmektedir." dedi.

Modern ve çağdaş devletlerin olmazsa olmaz politikalarının iki tanesinin sağlık ve eğitim olduğunu ifade eden Vali Demir şöyle devam etti:

"Toplumun bireylerini sağlıklı ve eğitimli kılabilirseniz o toplumun gelişmemesi için hiçbir engel kalmamış demektir. Okullarda, beklenmedik bir anda, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda öğrencilere ilk olarak ulaşacak öğretmenlerin yapacağı doğru müdahaleler öğrencinin sakat kalmasını önleyebilir ya da hayatının kurtarılmasını sağlayabilir. Tıbbi yardımın beklenilmesi sırasında kaybedilecek her dakika önemli iken, bu aşamada bilinçli ilk yardım hayat kurtaracaktır."

Konuşmanın ardından hazırlanan protokol imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.