Uşak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

12:14 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kutlama programı, Vali Salim Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Uşak Valisi Salim Demir, Cumhuriyetin 94. yıl dönümünün tüm yurta coşkuyla kutlandığını söyledi.

Vali Demir, "Cumhuriyetimize hayat veren ruh topkı 94 yıl önce olduğu gibi bu günde dim dik ayakta. 15 Temmuz ihaneti karşısında milletimiz 250 şehit 2 bin 193 gazinin canı pahasına gösterdiği şanlı direniş işte bu ruhun ifadesidir" dedi.

Türkiye'nin büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla bölgesinde ve dünyada güçlenmeye devam ettiğini kaydeden Vali Demir, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Kutlama programı halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.