Uşak

Öğrencilerine "zor"u başarmada örnek oluyor

11:10 23 Kasım 2017
Öğrencilerine "zor"u başarmada örnek oluyor

SONER KILINÇ - Doğuştan bedensel engelli lise öğretmeni Mustafa Ünsal, engelinin neden olduğu güçlüklere rağmen koltuk değnekleriyle gittiği okulda öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Anne karnında geçirdiği rahatsızlık sonucu kemik, sinir ve kas sisteminde oluşan hasar nedeniyle yürüme güçlüğü yaşayan, koltuk değnekleriyle yaşamını sürdüren Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Öğretmeni Mustafa Ünsal (26), çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğini büyük bir heyecanla sürdürüyor.

Rahatsızlığı nedeniyle 14 ayrı ameliyat geçiren ve tedavi süreci devam eden Ünsal, haftanın dört günü görevli olduğu lisede derslere giriyor.

Koltuk değnekleriyle gittiği okulda öğrencilerini geleceğe hazırlayan Ünsal, ders konularının dışında engelli bireylerin yaşadığı olumsuzluklar ve yaşam mücadelelerini öğrencilerine anlatarak, onların da hem yaşam direncini arttırıyor hem de bu konuda bilinçlenmelerine yardımcı oluyor.

- "Öğretmenlerime olan sevgim beni bu mesleğe yönlendirdi"

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engeli nedeniyle eğitim hayatının oldukça zor geçtiğini, öğretmenlerinin sürekli olarak kendisine destek olduğunu, moral verdiğini anlattı.

Öğretmenlerine olan sevgisinin kendisini öğretmenlik mesleğine yönlendirdiğini ifade eden Ünsal, "Koltuk değnekleriyle evden okula ulaşmak çok zordu, birde okulda merdivenlerle üst katlara çıkıyordum. Bazen okula gitmeyi sırf bu yüzden istemiyordum. Ancak öğretmenlerim bana moral vererek, istediğim her şeyi başarabileceğimi söylüyorlardı. Bende onların verdiği destekle okudum." dedi.

Lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü, ardından Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdiğini, Kamu Seçme Sınavı ile memuriyete başladığını, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesinde formasyon aldıktan sonra bu yıl nisan ayında öğretmenlik mesleğine başladığını aktaran Mustafa Ünsal, bu yıl ilk kez 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayacağını belirtti.

Halen Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi olduğunu dile getiren Ünsal, "İki üniversite bitirdim, üçüncüyü okuyorum. Çok sevdiğim öğretmenlik mesleğini yapıyorum. Engelli olmam benim yaşam direncimi olumlu etkiledi, hiç yılmadım. İstediğim her şeyi yapabileceğimi biliyorum. Zor bir yaşamım oldu, şimdi öğrencilerime tüm zorluklara rağmen başarılı olunabileceğini öğretiyorum." ifadelerini kullandı.

- Öğrencilerini çok seviyor

Derslerini koltuk değnekleri ile sınıfta gezerek işleyen, öğrencileri ile tek tek ilgilenen Mustafa Ünsal, arkadaş gibi gördüğü öğrencilerinin tüm sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştığını kaydetti.

Ünsal, "Onlar benim öğrencilerim, bildiğim her şeyi öğretmeye çalışıyorum. Öğretmen-öğrenci ilişkisinin dışında daha çok arkadaş gibiyiz. Bu yüzden derslerimiz verimli geçiyor. Öğrencilerimi çok seviyorum." dedi.

Okula özel donanıma sahip otomobiliyle gelen, engelli asansörünü kullanarak dersliğe ulaşan Ünsal, yeni yapılan okul binalarının engelli öğrenci ve öğretmenlerin yaşamını kolaylaştırdığını ifade etti.

Ünsal'ın öğrencilerinden Ahmet Berkay Bektaş, öğretmenlerinin derslerinin çok keyifli geçtiğini belirterek, "Tüm arkadaşlarımız Mustafa hocayı sever, ondan öğrendiğimiz en önemli şey tüm güçlüklere rağmen başarılı olabileceğimiz gerçekliği." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.