Uşak

Uşak Mahalli İdareler Turizm Altyapı Hizmet Birliği Toplantısı

16:25 29 Kasım 2017
Uşak Mahalli İdareler Turizm Altyapı Hizmet Birliği Toplantısı

Uşak Mahalli İdareler Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin 2. olağan meclis toplantısı Vali Salim Demir başkanlığında yapıldı.

Özmerkez İl Genel Meclisi toplantı salonundaki toplantının açılış konuşmasını yapan kent Valisi Demir, birliğin önemli bir aktivasyon sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Birliğin hedeflemiş olduğu sektörlerde kalıcı hizmetlerin yapılması için işbirliğinin önemine değinen Vali Salim Demir, "Birliğimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından; ulusal ve uluslararası düzeydeki fonlardan kaynak sağlayarak ilimizde mümkün olabildiğince altyapı hizmetlerini sunmayı hedeflemektedir. Birliğin bu fonksiyonunun icrası için biraz önce de ifade ettiğimiz gibi el birliğiyle bütün ve belediyelerimiz, il genel meclisi ve il özel idaremiz olarak hep beraber çalışacağız." dedi.

Birliğin çalışmalarının daha verimli hale getirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacağı alt komisyonlar kurulması gerektiğini vurgulayan Vali Salim Demir şöyle devam etti:

"Oluşturulacak alt komisyonlar marifetiyle hazırlanan raporların birliğimize sunulmasını planlıyoruz. Bu komisyonlar hazırlamış oldukları raporları örneğin ilimizdeki turizm altyapısının kurulması; ilimizin turizm değerlerinin tanıtımı, konaklama ve destinasyonların zenginleştirmesi gibi konularda detaylı çalışmalar yürütecektir. Birliğimiz de bu raporlar ışığında çalışmalarına devam edecektir. Bir başka konu da değişik alanlarda alınacak olan krediler ve daha önemlisi hibelerin hazırlık çalışmalarının altyapı birliğimiz tarafından yürütülmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.

İlimizde yapılması gereken tüm önemli hizmetler için bu birliğin çatısını kullanacağız. Bu birliğin olması gerekiyor çünkü ilimizde ortak akıl oluşturmak ve bu akıl çerçevesinde yatırımları hızlandırıp, yerel kaynaklardan çok genel bütçe kaynaklarına, ulusal ve uluslararası fonlara yönelmeyi gerekli ve zorunluluk olarak görüyoruz. Bunun için de bu birliğin çatısı altında hep beraber çalışmamız gerekiyor."

Vali Salim Demir’in konuşmasının ardından Uşak Mahalli İdareler Turizm Altyapı Hizmet Birliği 2018 yılı tahmini bütçesi görüşüldü.

Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yavuz Yaşa, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ile diğer birlik temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.