Uşak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

17:40 29 Kasım 2017
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uşak'ta tamamlanan tesisler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla talimat verdiği Vali Salim Demir eliyle hizmete açıldı.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni" kapsamında Uşak'taki 11 tesisin hizmete alınması için Uşak Kentsel Dönüşüm alanında tören düzenlendi.

Vali Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ile vatandaşlar, canlı bağlantıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki töreni takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantıdaki talimatıyla Vali Demir, butona basarak tesislerin açılışını yaptı.

Vali Demir, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün önemli yatırımların hayata geçtiğini belirterek, "Hizmete alınan projeler, Dokuzsele ıslah projesi, Uzundere ve Kocadere barajları, Selvioğlu ve Eskisaray göletleri, Selvioğlu sulama projesi, Bölme beldesi, Bozkuş, Kılcan köyleri ile Uşak Havaalanı taşkın koruma ile Yeşildere köyü taşkın koruma projeleridir. Bu tesislerle toplam bin 180 dekar zirai araziye sulama suyu sağlandı. Şehir merkezi ve bazı ilçeler taşkın zararlarından korunur hale geldi." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.