Uşak

ZEKA mali destek programları UTSO'da tanıtıldı

17:28 05 Ocak 2018
ZEKA mali destek programları UTSO'da tanıtıldı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda (UTSO) Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) mali destek programları tanıtım toplantısı yapıldı.

UTSO Meclis Salonu'ndaki toplantıya katılan Uşak Valisi Salim Demir, ZEKA tarafından hazırlanan Gelişen KOBİ Mali Destek (GEKOP) ile Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek (ÇEDEP) programlarını değerlendirdi.

İl olarak devlet kaynaklarından daha fazla yararlanmak için proje üretmek gerektiğini ifade eden Vali Demir, "Proje yapmanın çok kolay olduğunu düşünüyorum. Önce bir fikriniz olacak ve bu fikrinizi bütçeye bağlayacaksınız. Bunun yanında hazırladığınız proje, kurumun sizden istediği formata uygun olmalıdır. Uşak olarak bilim sanayi buluşmasını gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için ciddi çalışmalar yapmak ve projeler ortaya çıkartmak için fikir birliği içerisindeyiz." dedi.

Kalkınma ajanslarının proje formatlarında değişiklik olduğuna dikkat çeken Demir, şöyle konuştu:

"Kalkınma ajanslarında güdümlü projeler gündeme geldi. Güdümlü projelerde de kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektör beraber hareket etmektedir. Artık devlet girişimciyi yalnız bırakmıyor. Parasını veriyor, teknik desteği de öncesinde, devamında ve sonrasında sağlıyor. Devletimiz için hedefler koymuşsak bu tesadüfen olamaz. Bunun için planlı programlı çalışmalar yapmak gerekir. Buda teşvikler, hibeler için hazırlanan projelerin bilimsel verilere dayandırılması, öncesinde ve sonrasında takibinin yapılması, planlı, programlı, ciddi çalışmayı gerektirmektedir."

Vali Demir’in konuşmasının ardından ZEKA Uşak Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Halil Güngör Yoldaş tarafından mali destek programları ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıya, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, protokol üyeleri, kurum amirleri ve iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.