Uşak

Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

12:26 30 Ağustos 2018
Büyük Zafer'in 96. yılı kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü Aydın, Manisa, Uşak ve Denizli'de törenlerle kutlandı.

Aydın Valiliği önünde yapılan törende, Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Burada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Personel Yüzbaşı Murat Genç'in günün önemine ilişkin konuşmasının ardından Mustafa Hulusi Arat ve kent protokolü tebrikleri kabul etti.

Programa, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, milletvekilleri, Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Kamil Özalp, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan, Aydın Jandarma Filo Komutanı Albay Arif Hakerler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- Manisa

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Manisa Valisi Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Manisa Tugay Komutanlığı Öğretmen Binbaşı Hakan Rendeci günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törene Vali Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güzgülü'nün yanı sıra milletvekilleri, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer daha sonra makamında tebrikleri kabul etti, asker ve polis şehitlikleri ziyaret edildi, dualar okundu.

- Uşak

Uşak'ta 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılan tören, Vali Salim Demir ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Vali Demir'in makamında tebrikleri kabulünün ardından kent meydanında düzenlenen kutlama programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Demir ve Belediye Başkanı Cahan'ın vatandaşların bayramının kutlamasından sonra şiirler okundu.

Uşak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hikmet Us, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan zaferin Türk ordusunun üstün muharebe özelliğini gösterdiğini belirterek, "30 Ağustos'ta düşman orduları büyük bir yenilgiye uğratılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milletimizin kaderini belirleyen bu zafer tarihte bir dönüm noktasıdır." dedi.

Halk oyunları gösterisinden sonra tören sona erdi.

Törene, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yalçın Baysal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

- Denizli

Denizli Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, valilikte tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Gazi Bulvarı'nda gerçekleştirilen törende, Vali Karahan, Garnizon Komutan Vekili Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

Burada Topçu Yüzbaşı Emin Furkan Ügütener günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

30 Ağustos'un Türk ordusunun kahramanlığının eseri olduğunu belirten Ügütener, "Asil Türk milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 96. yıl önce bugün, kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretle yeniden dirilerek varoluş mücadelesinde eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştı." dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, 30 Ağustos Zaferi'nin önemine değinerek emperyalist güçlere karşı kazanılan zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağladığını ifade etti.

Öğrencilerin şiirler okuyup halk oyunları gösterileri sunduğu törende geçit töreni yapıldı.

Gazi ve askerlerin geçişi sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Törene milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.