Uşak

Yeni eğitim-öğretim yılı

12:55 17 Eylül 2018
Yeni eğitim-öğretim yılı

Uşak'ta 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, öğretmenlerle birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TOKİ İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Törene katılan Vali Salim Demir, il genelinde eğitim ve öğretimin sorunsuz başladığını belirtti.

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin rahat bir şekilde okullara gidebilmeleri için çalışma yapıldığını ifade eden Demir, eğitimde kalitenin her geçen yıl yükseldiğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise il genelinde 61 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, "Toplam 4 bin 244 öğretmenimizle 310 okulumuzda öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Bu yıl çocuklarımıza 410 bin adet ücretsiz ders kitabı dağıtıldı. Öğretmenlerimize önemli görev düşüyor, ilimizde bir önceki yıldan çok daha başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Törende dördüncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek verdi.

Müzik dinletisinin ardından öğrenciler ders başı yaptı.

Törene, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal katıldı.

-Banaz'da tören düzenlendi

Banaz 31 Ağustos İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Koça, ilçede 4 bin 952 öğrencinin 42 okulda ders başı yaptığını belirterek, "Araştıran, sorgulayan, her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, ulaştığı bilgiyi verimli olarak kullanmayı hedefleyen çocuklar yetiştirmek için çaba harcıyoruz." dedi.

İlçe genelinde eğitim öğretimin sorunsuz başladığını belirten Koça, öğretmen ve öğrencilere başarı diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.