Uşak

19 Eylül Gaziler Günü

12:32 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü

Uşak'ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Uşak Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı İsmail Soyöz, yaptığı konuşmada şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemine değindi.

Gazilerin vatan ve millet uğruna hayatlarını hiçe sayarak görev yapan kişiler olduğunu ifade eden Soyöz, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

Şiirlerin okunmasının ardından tören son buldu.

Vali Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş,Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve protokol üyeleri daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Uşak Şehit Aileleri Derneklerini ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından protokol üyeleri, gaziler ve şehit aileleriyle yemek programında bir araya geldi.

-Banaz'daki tören

Banaz Hükumet Konağı önünde düzenlenen törene, Karahallı Kaymakamı Banaz Kaymakam Vekili Önder Çengel, Belediye Başkanı Zafer Arpacı, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süren törende konuşan Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul Yetimler Derneği Banaz İlçe Başkanı Ali Yıldızbaş, gaziliğin önemine değindi.

Tören, şiirlerin okunmasının ardından son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.